Σάββατο 1 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 2 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
Στηρίζει τις επικίνδυνες επιλογές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Associated Press

Για άλλη μια φορά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις ελληνικές κυβερνήσεις στις επικίνδυνες για το λαό εξελίξεις στον ΧΥΤΑ Φυλής, όπως προκύπτει από την απάντησή της σε πρόσφατη Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τέθηκαν ερωτήματα:

-- Σχετικά με τη νέα χωματερή που επιχειρούν να δημιουργήσουν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Φυλή, δίπλα στην υπάρχουσα και

-- για την άθλια από υγειονομική και περιβαλλοντική πλευρά κατάσταση, που χρόνια τώρα επικρατεί στην ευρύτερη κατοικημένη περιοχή.

Ο αρμόδιος επίτροπος K. Vella για το πρώτο θέμα παραπέμπει για πολλοστή φορά σε γενικόλογα ευχολόγια της νομοθεσίας της ΕΕ, στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, αφού, και στην προκειμένη περίπτωση, γνωρίζει πολύ καλά ότι καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Για το δεύτερο θέμα, η Επιτροπή ευθέως δηλώνει ότι «έχει υπόψη της την κατάσταση στην οποία αναφέρεται ο κ. βουλευτής», στην οποία περιλαμβάνεται και η δημόσια διά του Τύπου ομολογία του ίδιου του περιφερειάρχη Αττικής ότι στη χωματερή Φυλής «θάβονται μέχρι σήμερα ανεξέλεγκτα και χωρίς επεξεργασία σκουπίδια» (βλ. ΔΤ 16.10.19) και άλλα σχετικά. Παρ' όλα αυτά, ουσιαστικά στηρίζει την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και των τοπικών και περιφερειακών αρχών, από τη στιγμή που δεν αποδέχεται τα σοβαρά ζητήματα που τέθηκαν από το ΚΚΕ, όπως ο «άμεσος κίνδυνος που προδιαγράφεται για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής» και το αίτημα «να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής».

Παράλληλα, σε ζητήματα που με επίταση βάζει το μαζικό κίνημα και περιλαμβάνονται στην Ερώτηση, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το αντιλαϊκό πρόσωπο της ΕΕ, προβάλλοντας ως οικονομικά εργαλεία γνωστά χαράτσια, όπως «οι φόροι υγειονομικής ταφής και τα συστήματα πληρωμής κατά την απόρριψη αποβλήτων», τα οποία πρέπει να «βαρύνουν τους παραγωγούς αποβλήτων», δηλαδή, πολύ περισσότερο που η αναφορά γίνεται για δημοτικά απορρίμματα, την εργατική - λαϊκή οικογένεια, το λεηλατημένο εισόδημα της οποίας θα κατευθύνεται με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ