Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ημερολόγιο αφιερωμένο στο διεθνές εργατικό και πολιτικό τραγούδι

Μια όμορφη έκδοση από την ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ για την Οικονομική Εξόρμηση

Ενα όμορφο και ενδιαφέρον ημερολόγιο για το 2020 εξέδωσε η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ μπροστά στη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Το θέμα της έκδοσης είναι το διεθνές εργατικό και πολιτικό τραγούδι.

Ξεφυλλίζοντας το ημερολόγιο - ατζέντα, βρίσκουμε δεκάδες τραγούδια λιγότερο ή περισσότερο γνωστά, το καθένα συνδεδεμένο με κάποιο γεγονός από την πλούσια ιστορία του επαναστατικού κινήματος. Ετσι αναφέρονται τραγούδια από τον Ισπανικό Εμφύλιο, τις μεγαλειώδεις απεργίες του αμερικανικού εργατικού κινήματος των ΗΠΑ στις αρχές του 20ού αιώνα, την απεργία των ανθρακωρύχων στη Μ. Βρετανία το 1984-1985, την εξέγερση στη Φινλανδία το 1918, τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την πάλη ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ κ.ά.

Παρουσιάζονται επίσης επιλεγμένες δημιουργίες σπουδαίων ξένων καλλιτεχνών όπως των Woodie Guthrie, Joe Hill, Hanns Eisler, Victor Jara, Hugh Masakela, αλλά και Ελλήνων όπως του Γιάννη Ρίτσου, του Μάνου Λοΐζου κ.ά.

Η προσεγμένη έκδοση περιλαμβάνει μάλιστα και QR-code, δίνοντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να ακούσει το κάθε τραγούδι μέσω smartphone.

Το ημερολόγιο διακινείται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κεντρική Μακεδονία.


Σελίδα με αναφορά στη σφαγή του Λάντλοου, στην ηρωική απεργία των ανθρακωρύχων στο Κολοράντο
Σελίδα με αναφορά στη σφαγή του Λάντλοου, στην ηρωική απεργία των ανθρακωρύχων στο Κολοράντο

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ