Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ
Διαδήλωσαν στο υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή

Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων δασεργατών για το δικαίωμα στη δουλειά
Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων δασεργατών για το δικαίωμα στη δουλειά
Στο υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή διαδήλωσαν χτες για το δικαίωμα στη δουλειά δασεργάτες που δουλεύουν με συμβάσεις μέσω του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας», οι οποίες λήγουν το επόμενο διάστημα.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η χτεσινή κινητοποίηση, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) καθώς και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

«Τα δάση θέλουν προστασία 12 μήνες το χρόνο», διαμήνυσαν οι δασεργάτες, ωστόσο οι συμβάσεις 5.066 εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες της χώρας λήγουν το επόμενο διάστημα. Στην κατεύθυνση αυτή, διεκδικούν 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων, ενώ παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και άρση των περιορισμών που θέτει το άρθρο 103 του Συντάγματος στη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Στο υπουργείο Εργασίας, όπου αρχικά συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι, οι εκπρόσωποί του δήλωσαν «αναρμόδιοι» να απαντήσουν στα αιτήματά τους, αποφεύγοντας να πάρουν θέση και επιδιώκοντας να κάνουν τους εργαζόμενους «μπαλάκι» από υπουργείο σε υπουργείο.

Ακολούθησε πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία επέδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένων στα κόμματα.

Τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των εργαζομένων, μέσα και έξω από τη Βουλή, μετέφερε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους.

Συγκρότησαν πανελλαδική συντονιστική επιτροπή

Μία μέρα πριν, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με όλους τους συμβασιούχους δασεργάτες - δασοπόνους - δασολόγους - διοικητικούς, που εργάζονται στις Δασικές Υπηρεσίες και των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, από το καλοκαίρι του 2018, μέσω της «κοινωφελούς εργασίας».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών, δράσεων και παρεμβάσεων το επόμενο διάστημα, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξανά στο δρόμο οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη δασοπροστασία(2019-11-28 00:00:00.0)
Με πανελλαδική κινητοποίηση διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στη δουλειά(2019-11-07 00:00:00.0)
Αύριο η πανελλαδική κινητοποίηση(2019-11-05 00:00:00.0)
Βήματα οργάνωσης και πάλης για δουλειά με δικαιώματα(2019-10-26 00:00:00.0)
Με αγώνα και αλληλεγγύη πέτυχαν την έκδοση εγκυκλίου για την ασφάλισή τους(2019-02-05 00:00:00.0)
Οργανώνονται και διεκδικούν κόντρα στους άθλιους όρους δουλειάς και αμοιβής(2019-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ