Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Μαζική και μαχητική απάντηση απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης

Με μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια χτες και με πορεία η οποία ενώθηκε με το μεγάλο συλλαλητήριο των Συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων απάντησαν στις αντιδραστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης εκατοντάδες φοιτητές, με τα πανό των Συλλόγων τους.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΜΑΣ, φοιτητές από όλη την Αθήνα που αυτές τις μέρες πραγματοποιούν καταλήψεις σε σχολές και τμήματα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις ύστερα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, αντιδρούν μεταξύ άλλων στην παραπέρα ισοτιμία ιδιωτικών κολεγίων του εξωτερικού με τα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως προβλέπει το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, στις κατάπτυστες εξαγγελίες της κυβέρνησης για διαγραφές φοιτητών, στην υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων κ.ο.κ.

Με συνθήματα ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, για δωρεάν σπουδές, για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα, μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, οι φοιτητές συνέχισαν την πορεία και κατευθύνθηκαν στη Νομική, όπου πραγματοποίησαν Συντονιστικό για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενόψει του μεγάλου πανελλαδικού συλλαλητηρίου στις 31 Οκτώβρη στο κέντρο της Αθήνας, και σε κάθε πόλη της χώρας. Επίσης οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας στις 24 Οκτώβρη, μαζί με μαθητές. Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί φοιτητικό συλλαλητήριο τη μέρα κατάθεσης του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Τοπογράφων ΕΜΠ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Σχολής Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΣΔΟΚΕ ΠΑΔΑ, ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ και ΑΣΚΤ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ