Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Με πανελλαδική κινητοποίηση διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στη δουλειά

Από τη χτεσινή μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος
Από τη χτεσινή μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος
Το δικαίωμά τους στη δουλειά διεκδίκησαν χτες με μαζική πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος οι συμβασιούχοι στις Δασικές Υπηρεσίες, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες και απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Το διάστημα που διανύουμε αρχίζουν να λήγουν οι συμβάσεις και οι συμβασιούχοι οδηγούνται και πάλι στην ανεργία, παρά την προσφορά τους και τις τεράστιες ανάγκες σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα, όπως η δασοπροστασία.

Την κινητοποίηση των συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες στήριξαν επίσης ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης κ.ά.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γαβριήλ Ιωαννίδης, πρόεδρος της ΟΣΕΑΔΕ, η οποία είχε προκηρύξει για χτες και στάση εργασίας. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι από τις Συντονιστικές Επιτροπές των Δασεργατών από όλη τη χώρα.

Με συνθήματα όπως «Τα δάση θέλουν προστασία - θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», «Φροντίστε τα δάση κι αφήστε το ραχάτι, να μην το ξαναζήσουμε ένα καινούργιο Μάτι», οι συμβασιούχοι διαδήλωσαν υπέρ της προστασίας των δασών.

Στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δ. Οικονόμου, αντιπροσωπεία των εργαζομένων έθεσε τα αιτήματά τους για: Ανανέωση για 12 μήνες των συμβάσεων 5.066 συμβασιούχων που δουλεύουν μέσα από το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας». Αρση όλων των νομικών περιορισμών και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς.

Σε ανακοίνωσή τους μετά το τέλος της συνάντησης, η ΟΣΕΑΔΕ και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των συμβασιούχων σημειώνουν ότι σε αυτήν «αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων και το αντιλαϊκό προσωπείο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, απαντώντας στα αιτήματά μας ο υφυπουργός δήλωσε ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και το πρόγραμμα της "κοινωφελούς εργασίας", το οποίο έγινε για την ανακούφιση της ανεργίας και όχι για να χρησιμοποιηθεί ως Δούρειος Ιππος για τη μονιμότητα, δεν επιτρέπουν την παράταση των συμβάσεων και πολύ περισσότερο τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αν και αναγνωρίζει από την άλλη την υποστελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών...».

Κατά τ' άλλα, ο υφυπουργός είπε ότι θα μεταφέρει τις απόψεις των εργαζομένων στον υπουργό και σε άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ