Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩKOINOΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για την επίθεση στα συνδικάτα και στο απεργιακό δικαίωμα

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στην οργάνωση των εργατικών συνδικάτων και στο απεργιακό δικαίωμα έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, τονίζοντας ότι αντίστοιχες αντιδραστικές αλλαγές προωθούνται συνολικά στην ΕΕ, δυναμώνοντας την καταστολή των εργατικών αγώνων.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

«Σε ολόκληρη την ΕΕ, οι κυβερνήσεις προχωρούν σε αντιδραστικές αλλαγές στους νόμους για τη λειτουργία των εργατικών συνδικάτων.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να επιβάλει συνδικαλιστικό νόμο που περιλαμβάνει ηλεκτρονικά μητρώα στα συνδικάτα - φακέλωμα των εργαζομένων.

Καταστρατηγεί τα καταστατικά τους, εισάγει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία, χτυπώντας τις συλλογικές ζωντανές διαδικασίες, φέρνοντας την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, που άνοιξε το δρόμο με νέα εμπόδια στην απεργία.

Παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, όπως Ιταλία, Βρετανία, Βέλγιο, Σουηδία κ.ά.

Η ΕΕ, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις δυναμώνουν την αντεργατική επίθεση, ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Προετοιμάζονται δυναμώνοντας την καταστολή εργατικών αγώνων, την υπονόμευση των συνδικάτων και των αγωνιστικών διεκδικήσεων, προσπαθώντας να περάσουν το επικίνδυνο για τους εργαζόμενους δηλητήριο του "κοινωνικού εταιρισμού".

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται σε αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και οργανώνουν την πάλη τους, όπως γίνεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Αντιπαρατίθενται μαζικά με την κυβερνητική πολιτική. Παλεύουν για αγωνιστικά συνδικάτα, που θα υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα και θα συγκρούονται με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και την εξουσία τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ