Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Με αγωνιστική παρέμβαση αποτράπηκε πλειστηριασμός

Αφορούσε το σπίτι πάμπτωχης οικογένειας, που καταστράφηκε μάλιστα πέρυσι από πυρκαγιά

Eurokinissi

Κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση σωματείων και μαζικών φορέων, στην κινητοποίηση που κάλεσε το ΠΑΜΕ, ανεστάλη τελικά ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας οικογένειας από τον Μαραθώνα, που είχε προγραμματιστεί να γίνει χτες σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας. Στην κινητοποίηση καλούσε και η ΟΒΣΑ.

Από νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στην οικογένεια, που κινδυνεύει να της πάρει η τράπεζα το ένα και μοναδικό σπίτι που έχει, συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο και αποφασιστικά απαίτησαν να μην προχωρήσει η διαδικασία μέσω της οποίας σπίτια λαϊκών οικογενειών βγαίνουν «στο σφυρί».

Απέναντί τους παρατάχθηκαν με πλήρη εξάρτηση αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εμπόδισαν ακόμα και στην οικογένεια να εισέλθει στο χώρο και να αντικρούσει τη διαδικασία.

Σημειώνεται πως η οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο και χάνει την πρώτη της κατοικία, η οποία μάλιστα καταστράφηκε από πυρκαγιά πέρυσι. Στην πυρκαγιά έχασε τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας!

Αλλά για την τράπεζα η οποία έδωσε επιχειρηματικό δάνειο ύψους 80.000 ευρώ πριν από περίπου μια δεκαετία, και ενώ η οικογένεια εξαιτίας της κρίσης αναγκάστηκε να κλείσει την οικογενειακή επιχείρηση και την πνίγουν τα χρέη, όλα αυτά μικρή σημασία έχουν. Οπως χαρακτηριστικά δήλωναν τα μέλη της οικογένειας, «δεν θέλουμε ελεημοσύνη. Θέλουμε να σώσουμε το σπίτι μας. Είναι μεγάλη αδικία». Απαίτησαν δε την παρέμβαση του κράτους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διαμαρτυρία της οικογένειας και των διαδηλωτών
Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διαμαρτυρία της οικογένειας και των διαδηλωτών
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την κινητοποίηση, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Μετά την παρέμβαση των συνδικάτων, εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων, ο σημερινός πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας αναβλήθηκε. Καλούμε όλους όσοι απειλούνται με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κ.λπ. να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ. Συνεχίζουμε τον αγώνα - Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Καμία οικογένεια στο δρόμο».

Να σημειωθεί ότι μετά την κινητοποίηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης, και ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν εκεί για να «περιφρουρηθεί» ο πλειστηριασμός, ανακοίνωσε ότι «ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός σταμάτησε». Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και τη συγκεκριμένη τράπεζα, που είχε ήδη δρομολογήσει τον πλειστηριασμό και μέχρι χτες είχε αρνηθεί να δώσει λύση για την οικογένεια...

ΚΚΕ: Πρόκληση η επίθεση στους διαδηλωτές

Για τη χτεσινή επίθεση της αστυνομίας στην κινητοποίηση εναντίον πλειστηριασμού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε σχόλιό του:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας σε κινητοποίηση εναντίον πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας. Η αστυνομία όχι μόνο προσπάθησε να διαλύσει την κινητοποίηση, αλλά ακόμα και να παρεμποδίσει με τη βία την ίδια την οικογένεια, που έχανε την περιουσία της, να εισέλθει στο συμβολαιογραφείο. Η ενέργεια αυτή είναι ακόμη πιο προκλητική, καθώς ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός αφορούσε σε πρώτη κατοικία και μαγαζί λαϊκής οικογένειας, που καταστράφηκε εξαιτίας πυρκαγιάς, στην οποία μάλιστα έχασε τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να υψώσουν τείχος προστασίας στις λαϊκές κατοικίες, ζητώντας εδώ και τώρα να καταργηθεί το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς ιδιώνυμο αδίκημα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org