Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την άθλια κατάσταση με τις τιμές του βαμβακιού

Συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τρίτη και συσκέψεις αύριο Παρασκευή

Σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών οξύνονται, συνεχίζεται το αίσχος των ανοιχτών και τελικά χαμηλών τιμών στα προϊόντα τους, όπως στο βαμβάκι, όπου οι εκκοκκιστές έχουν φτάσει να πληρώνουν κάτω από 0,40 ευρώ το κιλό!

Γι' αυτό το φλέγον θέμα το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας έδωσε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, καλώντας τους Αγροτικούς Συλλόγους της Καρδίτσας σε σύσκεψη, αύριο Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων στον Παλαμά. Αντίστοιχη σύσκεψη θα γίνει επίσης αύριο στις 8 μ.μ. στον Πλατύκαμπο.

Οπως ειπώθηκε στη συνέντευξη, «είναι απαραίτητο ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μας, που δεν χωράνε στις πολιτικές που κλέβουν το εισόδημά μας. Τη μια μας λέγανε πως για όλα φταίει η κρίση στην Ελλάδα και μας αφαιμάξανε, την άλλη πως φταίει η κρίση στην Τουρκία, τώρα πως είναι χαμηλή η χρηματιστηριακή τιμή (...) Ετσι μια χούφτα βιομηχάνων, εμπόρων, εκκοκκιστών κερδοσκοπούν με τις ευλογίες των κυβερνήσεων σε βάρος μας, ουσιαστικά εκμεταλλεύονται τη δουλειά και τον κόπο μας».

Αναδείχτηκε επίσης ότι οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια με τις πολιτικές τους κατάργησαν τους Οργανισμούς, τις όποιες εγγυημένες τιμές και τη σύνδεση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που υπήρχαν στα προϊόντα, έδωσαν το δικαίωμα να διπλοτιμολογείται - τριπλοτιμολογείται ένα προϊόν, ή να δίνεται μια προκαταβολή και για τα υπόλοιπα ...«βλέπουμε», μείωσαν την εκκοκκιστική περίοδο και κατάργησαν τις εγγυητικές επιταγές των βιομηχάνων - μεγαλεμπόρων.

Το ΔΣ της ΕΟΑΣ Καρδίτσας σημειώνει ακόμα ότι «η Διεπαγγελματική που ευαγγελίζονται, δεν λύνει το πρόβλημα, ούτε έχει αρμοδιότητα στην τιμή και βεβαίως όπως σε κάθε διεπαγγελματική έχουν βάλει τον λύκο (εκκοκκιστές) να διαπραγματεύεται με το πρόβατο (αγρότες) και όλοι γνωρίζουν το αποτέλεσμα».

Στη συνέντευξη τονίστηκε η ανάγκη για δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και των αγροτικών συλλόγων, για ενότητα και δράση των αγροτών, αλλά και κοινή δράση και συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε να αποκτήσει προοπτική ο αγώνας, να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο λαός πραγματικός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

Τέλος, η Ομοσπονδία κάλεσε τους βιοπαλαιστές αγρότες να δώσουν βροντερό «παρών» στην αυριανή σύσκεψη, να συμμετέχουν στην οργάνωση της πάλης για: Κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος, με άμεση πληρωμή στην πώληση του προϊόντος και σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που οφείλεται σε μείωση των τιμών και σε ζημιές στην παραγωγή που γίνονται χωρίς να υπάρχει ευθύνη των παραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ