Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διαμαρτυρία για παρεμπόδιση ενημέρωσης των εργαζομένων

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα καθαριότητας απαγόρευσε την Τρίτη σε μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους που εργάζονται στο μηχανουργείο του δήμου, στο διάλειμμά τους. Μετά από αντιδράσεις τόσο των συνδικαλιστών όσο και των ίδιων των εργαζομένων του μηχανουργείου, η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την «αντιδημοκρατική, αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά», καθώς ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος απαίτησε να ενημερώνεται εγγράφως και αρκετές μέρες πριν για το ποιοι συνδικαλιστές θα μιλήσουν.

Η ΔΑΣ τονίζει πως είναι η πρώτη φορά που ζητήθηκε «ειδική άδεια», καθώς εδώ και πολλά χρόνια οι ενημερώσεις του σωματείου στους χώρους δουλειάς γίνονται με απλή ενημέρωση των υπεύθυνων των εργοταξίων.

Η ενημέρωση αφορούσε ζητήματα των εργαζομένων του δήμου, μετά τις πρώτες εξαγγελίες της διοίκησης Ζέρβα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο με την κατάθεση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, όπου επιχειρείται να μπουν μεγαλύτερα εμπόδια στην οργάνωση αγώνων και στο δικαίωμα στην απεργία.

«Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων πηγαίνουν χέρι - χέρι με την αντεργατική πολιτική και την περιστολή δικαιωμάτων», αναφέρει η ΔΑΣ και ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα αφήσουμε να μετατραπούν σε γκέτο οι χώροι δουλειάς. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα μας εμποδίσουν να ενημερώνουμε τους συναδέλφους και να προσπαθούμε για την οργάνωση αγώνων ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης ή διοίκησης του δήμου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ