Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για την απεργία της Τρίτης
  • Στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα
  • Την ίδια ώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά

Από τη συγκέντρωση της Τρίτης στο Ηράκλειο, την ίδια ώρα που εργατοπατέρες μηχανορραφούσαν για την υπονόμευση της απεργίας
Από τη συγκέντρωση της Τρίτης στο Ηράκλειο, την ίδια ώρα που εργατοπατέρες μηχανορραφούσαν για την υπονόμευση της απεργίας
Τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο δίνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας.

Κόντρα στην αντεργατική επίθεση που κλιμακώνει για λογαριασμό του κεφαλαίου η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στο νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και σε σύγκρουση με τις προσπάθειες των εργατοπατέρων της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν την απεργία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα προετοιμάζουν την απάντησή τους.

Μετά τα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, το σύνθημα «Καμιά ανοχή στην ανάπτυξή τους - Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή τους» μεταφέρεται σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με συνελεύσεις και συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, συνοδεύοντας το απεργιακό κάλεσμα.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια. Στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Απόφαση για απεργία στις 24/9 έχουν πάρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Εργατικά Κέντρα (ανάμεσα στα οποία τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Πάτρας, Εύβοιας κ.ά.) και μεγάλες Ομοσπονδίες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στο συλλαλητήριο παρέταξε η κυβέρνηση στα Γιάννενα
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στο συλλαλητήριο παρέταξε η κυβέρνηση στα Γιάννενα
Δεμένα θα παραμείνουν όλα τα καράβια, καθώς απεργούν οι ναυτεργάτες μετά από απόφαση της ΠΝΟ, ενώ 24ωρη θα είναι η απεργία και στον Ηλεκτρικό στην Αττική, με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Η «ανάπτυξη για όλους» δεν χωρά τους αγώνες των εργαζομένων

Το δόγμα «νόμος και τάξη», που επιστράτευσε η κυβέρνηση ενάντια στο συλλαλητήριο που οργάνωσε την Τρίτη, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Καλεί σωματεία και εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στην απεργία να δώσουν απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση και την καταστολή.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι διαδήλωναν, ο πρωθυπουργός πραγματοποιούσε επίσκεψη στο δημαρχείο και η αστυνομία μετέτρεψε το κέντρο της πόλης σε περίκλειστο φρούριο, με πλήθος διμοιριών και μπλόκα, επιδιώκοντας να εμποδίσει την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου.

«Αποδείχτηκε πως η ανάπτυξή τους δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού μας να κινητοποιείται και να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων και των συνδικαλιστών, η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και στη συλλογική συνδικαλιστική δράση συνολικότερα πάνε χέρι - χέρι με την απαγόρευση των διαδηλώσεων, επιδιώκουν σιγή νεκροταφείου», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο.

Ηράκλειο: Μαζικό συλλαλητήριο - απάντηση στις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Λάρισα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Λάρισα
Στο Ηράκλειο της Κρήτης, το προχτεσινό συλλαλητήριο των συνδικάτων έγινε την ίδια ώρα που εργατοπατέρες μεθόδευαν σε διαδικασίες κεκλεισμένων των θυρών την υπονόμευση της απεργίας.

Συγκεκριμένα, ενώ εργαζόμενοι και σωματεία διαδήλωναν στο δρόμο στο Ηράκλειο, αλλά και σε Χανιά και Ρέθυμνο, οι πρόεδροι και γραμματείς των Εργατικών Κέντρων του νησιού, σε μια μάζωξη που βαφτίστηκε «σύσκεψη των προεδρείων», αποφάσισαν να καλέσουν σε απεργία στις 25/9, επιχειρώντας να υπονομεύσουν το απεργιακό μέτωπο που έχουν ήδη συγκροτήσει για τις 24/9 δεκάδες δευτεροβάθμιες οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Εκλεγμένοι συνδικαλιστές στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου έκαναν παρέμβαση στη «σύσκεψη», θέτοντας το αίτημα για λήψη απεργιακής απόφασης για τις 24/9, ωστόσο ενημερώθηκαν από τα... ΜΜΕ πως τάχα «πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης» για την επόμενη μέρα!

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι Γραμματείες Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ καλούν τα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης «να μην γίνουν συνένοχοι στο "προμελετημένο έγκλημα" για την υπονόμευση του απεργιακού μετώπου». Καλούν επίσης τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και όλους τους εργαζόμενους «να δώσουν δυναμικό "παρών" στις συνεδριάσεις των ΔΣ των Εργατικών Κέντρων», σήμερα, στις 6 μ.μ., στο Ηράκλειο και στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και «να απαιτήσουν από τις Διοικήσεις να μην τολμήσουν να διασπάσουν το απεργιακό μέτωπο».

Μαχητικές κινητοποιήσεις χτες στη Θεσσαλία

Μετά τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη σε μια σειρά πόλεις της χώρας ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, η συνέχεια δόθηκε χτες με κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία, σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Μια μέρα πριν, διαδήλωση έγινε και στον Βόλο.

Εκατοντάδες διαδηλωτές στις τέσσερις θεσσαλικές πόλεις συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, καταγγέλλοντας τόσο τη νέα επίθεση της κυβέρνησης για λογαριασμό του κεφαλαίου, όσο και την προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ να υπονομεύσει το απεργιακό μέτωπο.

Οπως υπογραμμίστηκε και από το βήμα των συγκεντρώσεων, δεν πρέπει να πάει καμία μέρα χαμένη μέχρι και τη μέρα της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη. «Το κάλεσμά μας να φτάσει παντού, να πάμε σε όσο γίνεται περισσότερους χώρους δουλειάς, να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για την επίθεση που δεχόμαστε, να μη μείνει εργαζόμενους που να μην ξέρει τι σχεδιάζουν», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στη συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της απεργίας

Οι πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της απεργίας συνεχίζονται αδιάκοπα. Μεταξύ άλλων, σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

Σήμερα Πέμπτη:

-- Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα Σωματεία - μέλη του σε οργανωτική σύσκεψη στις 6 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Σύσκεψη σωματείων έχει καλέσει στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

-- Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προχωρά σε εξορμήσεις και περιοδείες στους εργαζόμενους στους δήμους Αγ. Παρασκευής, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Βριλησσίων, Περάματος, Ηλιούπολης, Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Αύριο Παρασκευή:

-- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί σε σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και σωματεία της Κω οργανώνουν πικετοφορία, στις 7 μ.μ., με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας.

-- Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής συνεχίζει τις εξορμήσεις και περιοδείες στους εργαζόμενους στους δήμους Αγ. Παρασκευής, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων, Περάματος, Πεντέλης, Ν. Φιλαδέλφειας, Αγίου Δημητρίου, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Ηλιούπολης.

Επίσης, θα γίνει σύσκεψη με τους εργαζόμενους της «κοινωφελούς» στη Φιλαδέλφεια και Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Ελευσίνα.

Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη στην Αττική

Με στόχο την οργάνωση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική επίθεση, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και συνδικαλιστών, τη Δευτέρα 30/9, στις 6.30 μ.μ., στο θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7, Αθήνα). Με ανακοίνωσή της απευθύνεται σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, καλώντας «όλοι μαζί να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο γύψο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ