Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Οργανωμένη απάντηση σε απολύσεις

Διαμαρτυρία χτες στο ξενοδοχείο «Electra Metropolis», κάλεσμα αγώνα στη «Νokia»

Να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζόμενου, στην οποία προχώρησε η εταιρεία «Αγία Δύναμις ΑΕ» από το ξενοδοχείο «Electra Metropolis», απαίτησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, με κινητοποίηση το απόγευμα της Δευτέρας έξω από την επιχείρηση.

Ο εργαζόμενος, που απολύθηκε στα τέλη Αυγούστου, «ενόχλησε» την εργοδοσία όταν μαζί με το Συνδικάτο διεκδίκησε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, ενάντια στις καθημερινές υπερωρίες και τα κομμένα ρεπό. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρησιακών σωματείων, ενώ την απόλυση έχουν καταγγείλει με ανακοινώσεις τους τα σωματεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Athens Marriott» και «Royal Olympic».

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου συναντήθηκε με εκπροσώπους της διεύθυνσης και ξεκαθάρισε πως κάθε απόλυση συνδικαλιστή και πρωτοπόρου εργαζόμενου είναι αιτία πολέμου. Στην κατεύθυνση αυτή το Συνδικάτο καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και σχεδιάζει νέα κινητοποίηση αν η εργοδοσία δεν ανακαλέσει την απόλυση μέχρι την Πέμπτη.

Στη «Νokia»

Στο μεταξύ, σε αγώνα ενάντια στις 60 απολύσεις που σχεδιάζει μέχρι το τέλος του 2019 η «Νokia» Ελλάδας καλεί η «Ταξική Ενότητα», και σ' αυτήν την κατεύθυνση απαιτεί να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου. Οπως υπογραμμίζει, «η εξέλιξη αυτή δίνει μια γεύση του τι σημαίνει για εμάς τους εργαζόμενους η "ανάπτυξη" της οικονομίας στην Ελλάδα, που επικαλούνταν τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η τωρινή της ΝΔ.

Μια "ανάπτυξη" με τα μέτρα των μνημονίων να μένουν στο απυρόβλητο και να ενισχύονται περαιτέρω (κατάργηση βάσιμου λόγου απόλυσης, φακέλωμα των μελών των σωματείων κ.ά.). Αντίστοιχες εξελίξεις υπάρχουν σε όλο τον κλάδο (ΟΤΕ, "Wind", "Cyta", κλείσιμο "Altec" σε μια νύχτα).

(...) Ολοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό και κλαδικό μας σωματείο, παλεύουμε για αυξήσεις σε μισθούς, επιστροφή των χαμένων της κρίσης, μείωση της εντατικοποίησης, ΣΣΕ. Βάζουμε φρένο στις απολύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ