Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΜΕ ΔΕΘ 2019
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αποφάσεις απεργιακής ετοιμότητας και πρωτοβουλίες για πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους

Σε ετοιμότητα να απαντήσουν αγωνιστικά στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας για νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο βρίσκονται Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία.

Δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ξεδιπλώνουν σχέδιο δράσης και πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. Με εξορμήσεις και περιοδείες, συσκέψεις και συνελεύσεις, ενημερώνουν τους εργαζόμενους γύρω από τα κυβερνητικά σχέδια για νέες αντιδραστικές αλλαγές, όπως η καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την κήρυξη απεργίας, ακόμα και για τις αρχαιρεσίες σωματείων, το φακέλωμα του «ηλεκτρονικού μητρώου» για τα συνδικάτα, αλλά και το νέο χτύπημα στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με «ρήτρες εξαίρεσης» επιχειρήσεων από αυτές.

Στα δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη τη χώρα που έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις προστίθενται ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Θήρας, η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης «Γ. Σεφέρης», το Συνδικάτο Ποτών και Τροφίμων Αχαΐας, το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης και η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οσον αφορά τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αποφάσεις έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Λογιστών (ΠΟΛ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Επίσης, τα Εργατικά Κέντρα: Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Λαμίας, Πάτρας, Σάμου, Αγρινίου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Νάουσας, καθώς και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το οποίο προχώρησε σε συνέλευση την περασμένη Πέμπτη.

Οι πρωτοβουλίες των επόμενων ημερών

-- Περιοδείες για την ενημέρωση των εργαζομένων πραγματοποιεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Σήμερα Τρίτη στους εργαζόμενους στους δήμους Αμαρουσίου (αμαξοστάσιο, δημαρχείο, γραφεία ΟΚΟΙΠΑΔΑ) και Ηλιούπολης (δημαρχείο και υπηρεσία πρασίνου). Αύριο Τετάρτη σε Νέα Ιωνία (ΚΕΒΡΕΦΟ, παιδικούς σταθμούς και ΚΕΠ), Μαρούσι (παιδικούς σταθμούς), Ηλιούπολη (καθαριότητα, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ) και Χαλάνδρι (ΚΕΠ και καθαριότητα). Την Πέμπτη 12/9 σε Νέα Ιωνία (δημοτολόγιο, ληξιαρχείο, ΟΠΑΝ και πολεοδομία), Μαρούσι (παιδικούς σταθμούς) και Χαλάνδρι (δημαρχείο και παιδικούς σταθμούς).

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας υλοποιεί πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους με στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις σε εργοτάξια, συνελεύσεις και συσκέψεις στα Παραρτήματά του.

-- Η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της (Κάνιγγος 27), ενώ με καθημερινές παρεμβάσεις ενημερώνει τους εργαζόμενους του κλάδου.

-- Σε σύσκεψη καλεί την Πέμπτη 12/9 το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα, με θέμα «τις απολύσεις "ενοικιαζόμενων" συναδέλφων από υπηρεσίες της Τράπεζας, με στόχο την απόλυση του 10-15% των ενοικιαζόμενων μέχρι τέλος του χρόνου». Η σύσκεψη θα γίνει στις 6 μ.μ. (πλατεία Μητρόπολεως 10, πίσω από τη Μητρόπολη).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ