Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ
Ευχαριστήριο για την αλληλεγγύη από ΠΑΜΕ και ΠΣΟ

Σε μήνυμά του που έφτασε στο ΠΑΜΕ, ο Amar Lagha, γγ της Ομοσπονδίας Εμπορίου Γαλλίας (CGT Commerce et Services), ευχαριστεί το ΠΑΜΕ και την ΠΣΟ για τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους ενάντια στη δίωξη που έχει στηθεί σε βάρος του. Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις που μας στήριξαν, είτε με ψηφίσματα ή με μηνύματα ηλεκτρονικά και άλλα ή ακόμα και με τη φυσική τους παρουσία. Η αλληλεγγύη αυτή δεν είχε σύνορα, όπως το μαρτυρούν τα πολλά μηνύματα που έφτασαν από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βραζιλία. Αυτό δείχνει ότι η πραγματική διεθνιστική αλληλεγγύη είναι ισχυρή και αποτελεσματική. Απόδειξη είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ στις 30/8 μπροστά στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα».

Για την ίδια τη δικαστική εξέλιξη αναφέρει πως «μετά από πάνω από δύο ώρες εξέτασης, εξετάστηκα σε αντιπαράθεση με τον σεκιουριτά που δεν είναι άλλος από τον διευθυντή Ασφάλειας της εταιρείας "Conforama", κάτι που είχε ξεχάσει να αναφέρει κατά τη διάρκεια της μήνυσής του. Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι δεν υπήρχε άσκηση βίας από μεριάς μου...

Είμαστε σε αναμονή της απόφασης του εισαγγελέα για το αν θα κλείσει την υπόθεση ή όχι. Τίποτα και κανένας δεν θα μας εμποδίσει να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, ούτε αυτή η κυβέρνηση υποχείριο του καπιταλισμού, ούτε αυτά τα αφεντικά - τραμπούκοι που καταστρέφουν τη ζωή μας».

Θυμίζουμε ότι ο Γάλλος συνδικαλιστής κλήθηκε σε απολογία από τη γαλλική αστυνομία για την πανεθνική κινητοποίηση που οργάνωσε η Ομοσπονδία CGT Commerce με τους εργαζόμενους των εμπορικών καταστημάτων «Conforama» στις 11 Ιούλη ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων και τις απολύσεις. Η εργοδοσία, που χρησιμοποίησε μπράβους και αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του συνδικαλιστή. Σε ένδειξη αλληλεγγύης το ΠΑΜΕ οργάνωσε διαμαρτυρία την Παρασκευή 30 Αυγούστου στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ