Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει χειροδικία εργοδότη σε βάρος συνδικαλιστή

Τη χειροδικία εργοδότη σε βάρος συνδικαλιστή, έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.

Οπως αναφέρει, «πρωταγωνιστής» του περιστατικού που σημειώθηκε χτες είναι ο εργοδότης Θ.Τ., που απασχολούσε ανασφάλιστη εργαζόμενη σε επισιτιστική επιχείρηση στην περιοχή της Λίνδου, με το πρόσχημα ότι δουλεύει «δοκιμαστικά». Οπως εξηγεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η εργαζόμενη προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση μετά την άρνηση του εργοδότη να την πληρώσει και τις απειλές που επιστράτευσε για «μηνύσεις και "ενέργειες άλλου είδους", αν δεν φύγει χωρίς άλλες απαιτήσεις».

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο εργοδότης δεν δίστασε να στήσει «καρτέρι» έξω από την Επιθεώρηση, να επιτεθεί και να χτυπήσει τον Μιχάλη Τσουρούτη, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου στο ξενοδοχείο «Miramare». Συγκεκριμένα, ενώ είχε οριστεί τριμερής συνάντηση, ο εργοδότης δεν προσήλθε, ενώ στην κλήση του επιθεωρητή ισχυρίστηκε ότι έχει καταθέσει τα δεδουλευμένα σε τραπεζικό λογαριασμό. Εμφανίστηκε όμως στην είσοδο του κτιρίου, με απειλές του τύπου «ξέρω πού μένεις και ποιο είναι το αυτοκίνητό σου», αλλά και επίθεση εναντίον του στελέχους του ΠΑΜΕ, για την οποία κατατέθηκε σχετική μήνυση.

«Εχουμε πολλές φορές προειδοποιήσει για την αποθράσυνση της εργοδοσίας, για την προκλητική ανοχή που δείχνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στις μεθοδεύσεις της και τα αποτελέσματά τους», σημειώνει η Γραμματεία Ρόδου. Οπως προσθέτει, το τελευταίο περιστατικό «ξεπερνά κάθε όριο και είναι ενδεικτικό της κατάστασης "Αγριας Δύσης" που επικρατεί στην ανατολική και νότια πλευρά του νησιού, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς μάλιστα να δηλώνουν αδυναμία ακόμα και να μετακινηθούν προς τα εκεί».

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ προειδοποιεί τους νταήδες εργοδότες «να το σκέφτονται διπλά πριν σηκώσουν χέρι» και καλεί τα εργατικά σωματεία να καταδικάσουν αυτήν τη μαφιόζικη ενέργεια.

Παρέμβαση για το περιστατικό στον αστυνομικό διευθυντή πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΤΕ νοτίου Δωδεκαννήσου του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ