Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Απεργία σε φαρμακαποθήκες που επιχειρούν να σπάσουν το 5ήμερο

Από την απεργιακή συγκέντρωση στην «ΠΡΟΦΑΡΜ»
Από την απεργιακή συγκέντρωση στην «ΠΡΟΦΑΡΜ»
Απεργία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής σε φαρμακαποθήκες οι οποίες επιδιώκουν να επιβάλουν δουλειά στους εργαζόμενους και το Σάββατο.

Από νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις στις φαρμακαποθήκες της «ΠΡΟΦΑΡΜ» και του «Παπανικολόπουλου», ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας στις συγκεκριμένες και σε άλλες φαρμακαποθήκες να χτυπήσει την κατάκτηση των εργαζομένων του κλάδου για πενθήμερη εργασία, Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι συγκεντρωμένοι στην «ΠΡΟΦΑΡΜ» χαιρέτισαν το γεγονός ότι με την επιτυχημένη κινητοποίηση η φαρμακαποθήκη έκλεισε, ενώ κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομίας στη συγκέντρωση.

«Με πρόσχημα το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων και την "ανάγκη" τροφοδοσίας τους, επικαλούμενοι τον ανταγωνισμό και ισχυριζόμενοι πως οι καιροί έχουν αλλάξει», σημειώνει το κλαδικό Συνδικάτο, οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών απαιτούν και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιβάλει δουλειά και το Σάββατο, έχοντας σύμμαχο συγκεκριμένες δημοτικές αρχές που τους παρέχουν τη σχετική άδεια λειτουργίας.

Με τις αγωνιστικές του παρεμβάσεις, το Συνδικάτο έχει καταφέρει να βάλει εμπόδια σε αυτήν την αντεργατική εξέλιξη. «Το Σαββατοκύριακο είναι για την ξεκούρασή μας, ανήκει σε μας και στις οικογένειές μας, δεν τους το χαρίζουμε στο όνομα κανενός ανταγωνισμού», ξεκαθαρίζει και απαιτεί από την εργοδοσία, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκάριων την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης, που να κατοχυρώνει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org