Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΝΙΕ
Κάλεσμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της απευθύνει η ΔΑΣ

Κάλεσμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της, ενόψει του 19ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) που πραγματοποιείται την Κυριακή 30/6, απευθύνει η ΔΑΣ.

Στη διακήρυξή της η ΔΑΣ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Οι συνάδελφοι που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, μέσα από τη συμμετοχή μας στα πρωτοβάθμια σωματεία επιδιώξαμε να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους του κλάδου μας.

Πρωτοστατήσαμε στον αγώνα για την αντιμετώπιση της απλήρωτης εργασίας, των απολύσεων, της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Αναδείξαμε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που έχει καταντήσει εξαντλητική την εργασία, με αποτέλεσμα τις δεκάδες παραιτήσεις συναδέλφων. Πρωτοστατήσαμε στην επιτυχία των απεργιών του κλάδου, θέτοντας αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς και για κατοχύρωση δικαιωμάτων που θα βελτιώσουν σημαντικά τους εργασιακούς όρους. Με ξεκάθαρο τρόπο απαιτούμε Ενιαία Κλαδική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Υγεία, με αυξήσεις και υποχρεωτική ισχύ.

Μέσα από τη συμμετοχή μας στη διοίκηση της ΟΣΝΙΕ, αντιπαρατεθήκαμε στους συνδικαλιστές που συγκροτούν το προεδρείο της ΟΣΝΙΕ. Απαιτήσαμε να λειτουργήσει η Ομοσπονδία συλλογικά, ενώνοντας και εκφράζοντας όλους τους εργαζόμενους και όχι μια μικρή ελίτ συνδικαλιστών, αποκομμένη από τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου.

Επανειλημμένες προτάσεις μας, για συσκέψεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, απορρίφθηκαν. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας, για την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης, ακολούθησε την τακτική των μυστικών συναντήσεων με τους εργοδότες, χωρίς σχέδιο, αιτήματα και διεκδίκηση. Οι απολύσεις, η έλλειψη προσωπικού, η απλήρωτη εργασία, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι ζητήματα που δεν απασχόλησαν καθόλου την ηγεσία της Ομοσπονδίας. Οι συνδικαλιστές του προεδρείου της ΟΣΝΙΕ αντιμετώπισαν με εκτόξευση λάσπης και με συκοφαντίες κάθε φωνή κριτικής. (...) Οι εργοδότες αφού απέσπασαν τις μεγάλες μειώσεις με τη Σύμβαση του 2012 σταμάτησαν να συζητάνε την υπογραφή Συμβάσεων».

Αναφορικά με το τι επιδιώκει η ΔΑΣ, η διακήρυξη υπογραμμίζει:

«Επιδιώκουμε να γίνει η Ομοσπονδία στήριγμα όλων των σωματείων, των συνδικαλιστών, των εργαζομένων, σε κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο. Επιδιώκουμε η Ομοσπονδία να ενώνει και να εκφράζει όλους τους εργαζόμενους των μονάδων, των μικρών και μεγάλων κλινικών, των διαγνωστικών, των γηροκομείων, τους εργαζόμενους στα αστικά κέντρα και στην επαρχία, τους νέους και παλιούς συναδέλφους. Επιδιώκουμε η Ομοσπονδία να πρωτοστατεί στην ίδρυση, στη μαζικοποίηση, στη δημοκρατική λειτουργία των πρωτοβάθμιων σωματείων. Η Ομοσπονδία να γίνει πραγματικό φόβητρο για τους εργοδότες, με αυξημένο κύρος στους χώρους δουλειάς (...)

Ενισχύοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, δυναμώνουμε τον αγώνα για: Υπογραφή Ενιαίας Κλαδικής Σύμβασης με όρους. Αυξήσεις 15% στο βασικό μισθό. Αμεση κατάργηση του διαχωρισμού νέων και παλιών εργαζομένων. Επαναφορά ειδικών ωραρίων και αδειών όπου αυτά καταργήθηκαν. Επαναφορά επιδομάτων. Ακύρωση παγώματος τριετιών. Καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους και τέλος της απλήρωτης εργασίας. Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις. Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ