Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα Πάιατ

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι κατευθύνσεις που αποφασίστηκαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την έναρξη των περιλάλητου «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, το Δεκέμβρη στην Ουάσιγκτον, και να υπηρετηθούν από όποιο διάδοχο κυβερνητικό σχήμα, έστειλε χτες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, εστιάζοντας στα Ενεργειακά και στις προτεραιότητες των ΗΠΑ, έγραψε πως «όπως είπαμε στο Στρατηγικό Διάλογο, οι ΗΠΑ επικροτούν την πρόοδο της Ελλάδας σε έργα για την επέκταση της περιφερειακής διασυνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων του διευρυμένου τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας, του αγωγού TAP και της διασύνδεσης Ελλάδας - Βουλγαρίας και υποστηρίζει την Ελλάδα να ενταχθεί στην Πρωτοβουλία 3 Θάλασσες».

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει τα 12 κράτη - μέλη της ΕΕ που βρίσκονται μεταξύ της Αδριατικής, της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας (Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Σλοβενία) και όπως και τα υπόλοιπα έργα στοχεύουν μεταξύ άλλων στην ενίσχυση της περιλάλητης «συνδεσιμότητας» και στον έλεγχο αγωγών και δικτύων από τον ευρωατλαντικό άξονα στην κόντρα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Ταυτόχρονα, ο Πάιατ έδωσε τα «θερμότερα συγχαρητήριά» του στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη. «Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία της πρεσβείας με το δήμο Αθηναίων για να βοηθήσουμε αυτήν την παγκόσμια πρωτεύουσα να προσφέρει για τους πολίτες της και για το δώρο της δημοκρατίας που έδωσε στον κόσμο», έγραψε στη σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο, εικονογραφώντας την με φωτογραφία τους, από όταν τον επισκέφτηκε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ