Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Διακύβευμα» η αντιλαϊκή συνέχεια και η υποταγή του λαού στα συμφέροντα του κεφαλαίου

INTIME NEWS

Τα δικά του εκβιαστικά και κάλπικα για το λαό διλήμματα ενόψει των εκλογών της 7ης Ιούλη ανέπτυξε, χτες βράδυ, ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, όπου παρουσίασε ως διακύβευμα των εκλογών την αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ, «που γρήγορα θα μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε όφελος της χώρας», προς όφελος δηλαδή της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, με ένα σχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου, με μείωση φορολογίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, πρόσθετες επιδοτήσεις, αναδιαρθρώσεις στο αστικό κράτος ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, τσακίζοντας παραπέρα τις λαϊκές ανάγκες.

Προσπαθώντας - όπως άλλωστε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - να παρουσιάσει τα προτάγματα της καπιταλιστικής οικονομίας και την καπιταλιστική ανάκαμψη, που βασίζεται στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων, ως το δρόμο για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι τις επόμενες 5 βδομάδες θέλει να συζητήσει με τους ψηφοφόρους «το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών, το πώς θα χαμηλώσουμε τους φόρους, πώς θα φέρουμε ανάπτυξη για όλους, να μιλήσουμε για ασφάλεια, Υγεία, Παιδεία, περιφερειακή πολιτική. Να πείσουμε τους ανέργους ότι η καλύτερη πολιτική γι' αυτούς είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης», επαναλαμβάνοντας ότι για τη ΝΔ «πρώτη προτεραιότητα είναι η προσέλκυση επενδύσεων» και ότι «σωστή πολιτική για την επόμενη μέρα είναι να τονωθεί η ανάπτυξη για να μεγαλώσει η "πίτα" και να μοιραστεί δίκαια».

Τόνισε ότι αν προκύψει κυβέρνηση της ΝΔ το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα αφορά την οργάνωση του - αστικού - κράτους, ώστε να υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες του κεφαλαίου, λέγοντας: «Εχω δώσει ο ίδιος δείγματα γραφής μεταρρυθμιστικά, γιατί προσπάθησα πέρα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις να φέρω τέτοια μέτρα, όπως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων».

Δείχνοντας εξάλλου ότι με το που θα πάρει την αντιλαϊκή σκυτάλη, πατώντας στην πλούσια αντίστοιχη «παρακαταθήκη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να στοιχίσει το λαό στους στόχους του κεφαλαίου και στην αντεργατική επίθεση που θα κλιμακώνεται, χαρακτήρισε «μαύρη προπαγάνδα ότι θα διώξω υπαλλήλους και θα φέρω 7ήμερη εργασία». Σημείωσε: «Μίλησα για 7ήμερη λειτουργία και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο όπου οι εργαζόμενοι θα είναι ωφελημένοι από τα κέρδη των επιχειρήσεων», «δίνοντας στις επιχειρήσεις μπόνους για επιβράβευση των εργαζομένων», τροφοδοτώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους με επιπλέον «κίνητρα», τις αντεργατικές ανατροπές.

Φρόντισε δε για άλλη μια φορά να περιορίσει ακόμα περισσότερο τις όποιες λαϊκές προσδοκίες μπορούσε να έχει κάποιος από μια κυβέρνηση του δικομματισμού, λέγοντας ότι έβαλε «φρένο» σε όσους του έλεγαν να τάξει προεκλογικά, τονίζοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του πλέον κινούνται «με ένα συνεκτικό σχέδιο, να πούμε τι μπορούμε να κάνουμε, και τι δεν μπορούμε να κάνουμε την επόμενη μέρα».

Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτά τα δεδομένα, τόνισε ότι σκοπός του είναι να έχει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, «που γρήγορα θα μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε όφελος της χώρας (σ.σ. της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας)».

Βέβαια, καθώς αυτά τα μέτρα χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και περισσότερα αστικά κόμματα να βάζουν πλάτη προς μείωση των αντιδράσεων, έστειλε σήμα ότι στη ΝΔ «και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση σε επίπεδο πολιτικών, σε θέματα όπως η συνταγματική αναθεώρηση, ο εκλογικός νόμος, θέματα όπου θα αναζητήσουμε διευρυμένες πλειοψηφίες», για τη «σταθερότητα» του αστικού πολιτικού συστήματος.

Εξάλλου, δεν απέκλεισε κάποια συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και η Φ. Γεννηματά ήταν υπουργοί σε προηγούμενα τέτοια σχήματα. Για δε το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού, είπε ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι σήμερα και όπως θα είναι την επομένη των εκλογών, δεν υπάρχει καμία περίπτωση», λέγοντας πως τάχα «μας χωρίζει άβυσσος».

«Από εκεί κι έπειτα θα εξετάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξετάσουμε ο κυρίαρχος λαός τι θέλει, αλλά σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου», σημείωσε. Επισείοντας και τον «μπαμπούλα» της περιβόητης «ακυβερνησίας» και σχολιάζοντας πως αν πάμε σε νέες εκλογές, και στο μεταξύ δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, θα γίνουν με απλή αναλογική, σημείωσε πως «ο εφιάλτης της απλής αναλογικής θα κάνει τη χώρα μη κυβερνήσιμη, γιατί συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει», αποσιωπώντας όσα τέτοια λέγονταν και πριν από μερικά χρόνια, πριν οι ανάγκες της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας υπαγορεύσουν συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Χτες πάντως απέρριψε το ενδεχόμενο ο αποπεμφθείς από το ΚΙΝΑΛ Ευ. Βενιζέλος να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ή να «αξιοποιηθεί» διαφορετικά κατόπιν. Απέρριψε, επίσης, πιθανότητα συνεργασίας με τον Γ. Βαρουφάκη, που νωρίτερα, χτες το πρωί, έλεγε ότι αν μπει στη Βουλή θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφησε, άλλωστε, ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής μετεκλογικά για την οικονομία, αφού, όπως είπε, «θέλουμε να διερευνήσουμε τι έγινε το α' εξάμηνο του 2015», φωτογραφίζοντας τους Τσίπρα - Βαρουφάκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ