Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Χωρίς καθυστέρηση!

Με την ολοκλήρωση των εκλογών του Μάη, τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, χιλιάδες άνθρωποι που πάλεψαν στο πλευρό μας, συνεχίζουμε από σήμερα κιόλας τη μάχη για πιο ισχυρό ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα με επιτυχία. Η συσπείρωση νέων δυνάμεων στο Κόμμα, η συμμετοχή τους στις εκλογικές επιτροπές και στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και τοπικών εκλογών, οι εκατοντάδες δηλώσεις στήριξης από ανθρώπους που παλιότερα έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές και σήμερα ανακάμπτουν στο πλευρό του Κόμματος, οι χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και νεολαίοι που ήρθαν σε επαφή μαζί μας προεκλογικά, προβληματίστηκαν από τις θέσεις του ΚΚΕ αλλά δεν έκαναν αυτή τη φορά το βήμα, είναι η «σπορά» που θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να «καρπίσει» στις εθνικές εκλογές.

Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη και απαιτητική.

Οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα, τις οποίες αναζωπύρωσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αξιοποιούνται ήδη για να μεγαλώσει η πόλωση, ο εγκλωβισμός στο δίλημμα της κυβερνητικής εναλλαγής, στο ποια κυβέρνηση - αυτοδύναμη ή συνεργασίας - θα σχηματιστεί την επόμενη μέρα.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα στήνουν καινούργιες παγίδες. Η ΝΔ για να διασφαλίσει την αυτοδυναμία, περιμένοντας «σεμνά και ταπεινά» να ξαναπάρει την αντιλαϊκή σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτός με τη σειρά του, για να περιορίσει τις απώλειες και να επιβεβαιώσει το ρόλο του ως αξιόπιστη εναλλακτική για το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς του οργανισμούς.

Το ΚΙΝΑΛ διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου του στο μετεκλογικό σκηνικό, ώστε να είναι αυτό ο ρυθμιστής της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης. Αλλα μικρότερα κόμματα «αναδύονται» στη θέση των παλιών, με προδιαγεγραμμένους ρόλους, είτε ως εφεδρείες για κυβερνήσεις συνεργασίας, είτε ως αναβαπτισμένα αναχώματα στη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ολοι προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό μια σειρά από αντιλαϊκές δεσμεύσεις και «εκκρεμότητες». Αυτές θα αναλάβει να διεκπεραιώσει η επόμενη κυβέρνηση.

Οι «εκκρεμότητες» έχουν να κάνουν με όσα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει με τους «θεσμούς» και έχουν δρομολογήσει, στο πλαίσιο της πολιτικής στήριξης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που όλοι μαζί υπηρετούν.

Αφορούν όμως και το ρόλο που θα συνεχίσει να παίζει η Ελλάδα στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, με τη ΝΔ να δίνει εγγυήσεις και να μοιράζει υποσχέσεις ότι θα διατηρήσει και θα αναβαθμίσει το ήδη «υψηλό επίπεδο» δέσμευσης της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Μ' αυτά θα βρεθεί αντιμέτωπος ο λαός στις 8 Ιούλη.

Γι' αυτό, το ζήτημα για το λαό την επομένη των εκλογών είναι αν θα δώσει «λευκή επιταγή» στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, για την υλοποίηση των εκκρεμοτήτων του κεφαλαίου και το «τρέξιμο» επικίνδυνων σχεδίων, ή αν θα δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη λαϊκής αντιπολίτευσης, αντίστασης, αντεπίθεσης και αγώνα, για τη μοναδική φιλολαϊκή προοπτική, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Τη συζήτηση αυτή, άλλωστε, την ανοίξαμε ήδη με ακόμα περισσότερους μπροστά στις εκλογές του Μάη. Την έχουμε ανοίξει στην πράξη, στα διάφορα μέτωπα πάλης και στους αγώνες όπου πρωταγωνιστήσαμε το προηγούμενο διάστημα.

Πάνω σ' αυτό το έδαφος συνεχίζουμε με πείσμα να δίνουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, πραγματοποιώντας ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στο λαό, στους εργαζόμενους. Χωρίς καθυστέρηση λοιπόν στη μάχη, με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, για πιο ισχυρό ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ