Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΕΒΟ.-- Ο νεοεκλεγείς Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ζήτησε από τη Βουλή (που έχει διαλυθεί και έχουν προκηρυχθεί εκλογές για τις 21 Ιούλη) την παραίτηση των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας, Πάβελ Κλίμκιν και Στεπάν Πολτοράκ, αντίστοιχα, όπως και του επικεφαλής της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας. Στο μεταξύ, η Βουλή δεν ενέκρινε την παραίτηση του πρωθυπουργού, Βλ. Γκρόισμαν, την οποία είχε ζητήσει ο Πρόεδρος στη διάρκεια της ορκωμοσίας του.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Τα πτώματα μιας γυναίκας κι ενός παιδιού ανασύρθηκαν την Κυριακή ανοιχτά της Λιβύης, μετά το ναυάγιο πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν. Αλλοι 25 μετανάστες αγνοούνται, ενώ συνολικά διασώθηκαν 73.

ΣΑΝΑΑ.-- Επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος εξαπέλυσαν σιίτες Χούτι της Υεμένης εναντίον παρέλασης δυνάμεων της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της Σαουδικής Αραβίας στην πόλη Αντεν. Το τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Χάνταθ», σαουδαραβικών συμφερόντων, μετέδωσε αργότερα ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος δυτικά του Αντεν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Κέβιν Χάσετ, επικεφαλής της επιτροπής συμβούλων της αμερικανικής Προεδρίας για την οικονομία, παύεται από το αξίωμά του με απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δίχως να ανακοινωθεί η αιτία. Ο Χάσετ αποχωρεί από την αμερικανική κυβέρνηση σε μία περίοδο που κλιμακώνονται οι συγκρούσεις για το εμπόριο με σειρά χωρών, όπως η Κίνα και το Μεξικό.

ΣΙΚΑΓΟ.-- Εξαρση της ένοπλης βίας καταγράφηκε ένα ακόμη Σαββατοκύριακο στο Σικάγο. Στοιχεία του αστυνομικού επιθεωρητή της πόλης, Εντι Τζόνσον, αναφέρουν τον τραυματισμό 52 ατόμων στη διάρκεια ένοπλων περιστατικών, εκ των οποίων οι 10 εξέπνευσαν πριν ή κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο. Από το βράδυ της Παρασκευής έως το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία συνέλαβε 18 άτομα που σχετίζονται με τα ένοπλα περιστατικά και κατάσχεσε πολλές δεκάδες όπλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ