Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Απειλείται με 20ετή κάθειρξη επειδή βοήθησε μετανάστες

ΦΟΙΝΙΞ.--

Το αδυσώπητο πρόσωπο της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ βιώνει τις τελευταίες μέρες ένας 36χρονος Αμερικανός που παλεύει για τα δικαιώματα των μεταναστών. Ο Σκοτ Γουόρεν δικάζεται από δικαστήριο της Αριζόνας επειδή πρόσφερε σε δύο μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα παραμονής τροφή, νερό και στέγη κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Αντιμετωπίζει 20ετή ποινή φυλάκισης καθώς μεταξύ άλλων κατηγορείται για «συνωμοσία» με στόχο την προστασία των δύο μεταναστών από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές.

Ο Γουόρεν συνελήφθη πέρσι από συνοριοφύλακες μαζί με τους δύο μετανάστες από την Ονδούρα. Είναι μέλος της οργάνωσης «Οχι άλλοι θάνατοι», που προσφέρει τροφή, νερό και ιατρική βοήθεια σε μετανάστες που εισέρχονται στις ΗΠΑ παράνομα, προκειμένου να επιβιώσουν στην έρημο της Αριζόνας, όπου τη μέρα η θερμοκρασία ξεπερνά τους 46 βαθμούς Κελσίου και το βράδυ πέφτει στους 3 - 4 βαθμούς.

Υπολογίζεται ότι στην έρημο της Αριζόνας έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή την τελευταία 10ετία πάνω από 3.000 μετανάστες από χώρες της Λατινικής Αμερικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ