Τετάρτη 15 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Συνειδητό ψέμα ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή

Στον Γέρακα μίλησε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε μαζική συγκέντρωση στον Γέρακα, με τη νεολαία να δίνει μαχητικό «παρών» στέλνοντας μήνυμα συστράτευσης με το ΚΚΕ, ενάντια σε μια πολιτική που γεννάει μόνο βάσανα για την εργατική νεολαία, μίλησε το απόγευμα της Κυριακής η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, η Θεοδώρα Πασχαλίδου, υποψήφια δήμαρχος Παλλήνης - Γέρακα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Κώστας Φιλιούσης, υποψήφιος δήμαρχος Παιανίας, καλώντας τους εργαζόμενους της περιοχής να κάνουν υπόθεσή τους την ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Η Ελένη Μπέλλου, αναφερόμενη στην τριπλή εκλογική μάχη, σημείωσε ότι «είναι συμβολικό αλλά και ουσιαστικό ότι την ίδια μέρα ψηφίζουμε για την Ευρωβουλή αλλά και για δημάρχους και περιφερειάρχες. Η ουσία είναι ότι το ίδιο νήμα πολιτικής, το ίδιο νήμα συμφερόντων δένει μεταξύ τους όλα τα όργανα εξουσίας, μεταξύ αυτών την Ευρωβουλή, την Κομισιόν, τη Βουλή και την κυβέρνηση σε κάθε κράτος - μέλος της ΕΕ, τις περιφερειακές αρχές. Αυτό το νήμα είναι τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στην κάθε χώρα αλλά και συνολικά στην ΕΕ».

Για την πολιτική της ΕΕ, ανέδειξε τα ψέματα που λένε οι άλλες δυνάμεις, ότι «η ΕΕ μπορεί ν' αλλάξει, να γίνει πιο φιλολαϊκή, κι έτσι θα αλλάξει και η κυβερνητική πολιτική, ότι είναι θέμα αλλαγής του συσχετισμού μεταξύ των νεοφιλελεύθερων και των σοσιαλδημοκρατικών - αριστερών κομμάτων.


Λένε συνειδητά ψέματα, αφού όλοι μαζί, φιλελεύθεροι και ψευτοσοσιαλιστές, ψευτοαριστεροί, έβαλαν τα θεμέλια της ΕΕ, ψήφισαν το Μάαστριχτ, τις Συνθήκες της Λισαβόνας και του Αμστερνταμ, με τις οποίες κατοχυρώθηκαν οι αντιλαϊκοί στόχοι και οι ανάλογες πολιτικές.

Θέλουν και πάλι να σας ξεγελάσουν, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα είναι κάποια όργανα της ΕΕ έναντι άλλων, π.χ. ότι φταίει η Κομισιόν και όχι το Ευρωκοινοβούλιο ή φταίει το Γιούρογκρουπ επειδή δεν υπάρχει ένα ευρωενωσιακό υπουργείο Δημόσιων Οικονομικών.

Μην ξεγελιέστε. Οπως Βουλή και κυβέρνηση είναι νύχι - κρέας, ακόμα και από την πλευρά της αστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο κεφάλαιο, έτσι συμβαίνει και μεταξύ Ευρωβουλής και Κομισιόν, άλλων οργάνων της ΕΕ.

Ολα μαζί αυτά τα όργανα δημιουργούν αντιφάσεις με πολύ αρνητικές συνέπειες για τους λαούς, για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τα παιδιά τους, όχι μόνο των πολύ χαμηλών εισοδημάτων, αλλά και μεσαίων, γιατί κανένας δεν μπορεί να προστατευτεί από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από καταστροφές στο περιβάλλον.

Σκεφτείτε ότι μεγάλο μέρος των προσφύγων από τη Συρία είναι επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι που είχαν σχετικά καλά εισοδήματα στη χώρα τους.

Σκεφτείτε ότι τώρα η ΕΕ δεν μπορεί δήθεν να διαχειριστεί την εισροή τόσων προσφύγων, αλλά δείτε και την υποκρισία, δίνει υπηκοότητα στους ξένους που αγοράζουν γη ή ακίνητα στην Ελλάδα. Κατά τ' άλλα, σας βάζουν να σκέφτεστε αν θα πέσουν οι αξίες γης και ακινήτων, εάν γίνει Δομή Ανήλικων Προσφύγων στην περιοχή».

Καλώντας το λαό και τη νεολαία να απορρίψουν τα αποπροσανατολιστικά διλήμματα, υπογράμμισε: «Σήμερα, έχετε την πείρα να αποφασίσετε διαφορετικά, να αξιοποιήσετε όλες τις κάλπες, και πρώτα απ' όλα άμεσα των ευρωεκλογών, για να ανοίξετε με το ΚΚΕ πιο ισχυρά, πιο αποφασιστικά σήμερα τον δρόμο της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης, αύριο για τη λαϊκή εξουσία, που θα έχει ως πρώτο μέλημά της τη σταθερή και επαρκώς αμειβόμενη εργασία για όλους, τη δωρεάν Παιδεία που θα δίνει γενική μόρφωση και επαγγελματική ειδίκευση, το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόληψης - φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας χωρίς καμιά προϋπόθεση, τις δημόσιες δωρεάν υποδομές άθλησης.

Εχετε πλέον την πείρα της ζωής για να εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, για να μην παγιδευτείτε σε διλήμματα που αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν ψεύτικες εναλλακτικές ελπίδες.

Δεν είναι τυχαίο ότι πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι το βλέπουν και σήμερα προσθέτουν τη θέληση, τη φωνή τους, τη δράση τους με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, με δηλώσεις στήριξης.

Πηγαίνοντας στις κάλπες, απορρίψτε αποπροσανατολιστικά διλήμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αναβαπτιστεί στη συνείδησή σας μιλώντας για "προοδευτική συμμαχία", για μέτωπο ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Αλλά δεν γίνεται "προοδευτική" πολιτική όταν το βάθρο της είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όταν αυτές οι συμμαχίες φυτεύουν βάσεις, πυρηνικά, σύγχρονα οπλικά συστήματα σε βάρος όλων των λαών, σε όφελος των μονοπωλιακών κερδών.

Αυτές είναι και οι συμμαχίες Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.

Αλλά και η νεοφιλελεύθερη ΝΔ δεν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτές τις στρατηγικές του επιλογές, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, αυτή που συναντιέται με τη λαϊκή πάλη και διεκδίκηση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org