Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΕΜΙΣΕΑ
Προσανατολίζονται σε νέο γύρο κινητοποιήσεων

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προς τον ΕΟΠΥΥ, τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας και τις εργοδοτικές ενώσεις προσανατολίζονται για το επόμενο διάστημα το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Τη συμπαράσταση στον αγώνα τους εξέφρασε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Στέλλα Βαλαβάνη.

Ηδη, όπως επισημάνθηκε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των παραπάνω φορέων, για το 2019 προβλέπεται νέο πετσόκομμα σε επιδόματα, θεραπείες, υπηρεσίες των ατόμων με αναπηρίες. Μόνο σε μια τετραετία η κρατική δαπάνη για την Ειδική Αγωγή έχει μειωθεί οριζόντια κατά 40%, φτάνοντας μόλις στα 65 εκατ. ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα συνταγογράφησης που τέθηκε σε ισχύ από 1/1/2019 περικόπτονται μια σειρά από θεραπείες.

«Το νέο καθεστώς συνταγογράφησης και αποζημίωσης έρχεται να θεσμοθετήσει την ήδη διαμορφωμένη διαλυτική κατάσταση, τη μείωση δαπάνης για την Ειδική Αγωγή μέσω του κλειστού προϋπολογισμού. Προσφέρει δε στήριξη στους επιχειρηματίες του κλάδου, όσο κι αν οι ίδιοι παρουσιάζονται ως θύματα για να αποσπάσουν ακόμη μεγαλύτερες παροχές», υπογραμμίστηκε.

Αιτήματα αιχμής του επόμενου διαστήματος, μεταξύ άλλων, είναι η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση τις προτάσεις του ΣΕΜΙΣΕΑ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους. Δωρεάν θεραπείες σε όλα τα ΑμεΑ, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και καταβολή των χρωστούμενων στις οικογένειες για τις θεραπείες των παιδιών τους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org