Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης της εργαζόμενης καθαρίστριας

Η εργαζόμενη καθαρίστρια (πρώτη από δεξιά) και δίπλα της ο Γ. Πρέντζας
Η εργαζόμενη καθαρίστρια (πρώτη από δεξιά) και δίπλα της ο Γ. Πρέντζας
Αναβλήθηκε για τις 8 Απρίλη η εκδίκαση της έφεσης της καταδικασμένης σε 8 χρόνια φυλάκιση εργαζόμενης καθαρίστριας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ). Η αναβολή της προγραμματισμένης για χτες δίκης δόθηκε λόγω τυπικού δικονομικού κωλύματος, σχετικού με τη σύνθεση του δικαστηρίου.

Στο πλευρό της εργαζόμενης και της οικογένειάς της βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και σωματείων μελών του, ενώ την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους έχουν εκφράσει και σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία, πέρα από την περιοχή των Ιωαννίνων, όπως οι Σύλλογοι Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας.

Παρών στο δικαστήριο ήταν και ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και βασικός μάρτυρας υπεράσπισης, ως εργαζόμενος και συνδικαλιστής στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι η εργαζόμενη, που δουλεύει από το 2003 στο ΠΓΝΙ ως καθαρίστρια, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 8 χρόνια φυλάκιση, επειδή το 2001 παραποίησε κατά ένα χρόνο το έτος κτήσης του απολυτηρίου Δημοτικού (!) προκειμένου να μπορέσει να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μια θέση βοηθητικού προσωπικού. Είχε μάλιστα δικαστεί ερήμην, καθώς παρότι αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα, το δικαστήριο δεν είχε κάνει δεκτό το αίτημά της για αναβολή. Σημειώνεται ότι η 50χρονη εργαζόμενη είναι μητέρα 13 παιδιών, τα τέσσερα από τα οποία είναι ανήλικα.

«Δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα, φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού», είχε τονίσει το Εργατικό Κέντρο μπροστά στην απαράδεκτη πρωτόδικη απόφαση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org