Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Απαίτησε άμεση αποκατάσταση των ζημιών

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες απαίτησε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη.

Οι πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν ολόκληρο το νησί άφησαν σοβαρές καταστροφές και στο νομό Χανίων, στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια και καταστήματα, αλλά και σε πολλές αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ενώ υπάρχουν χωριά όπου ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση. Σοβαρές ζημιές εντοπίζονται ειδικά στα εσπεριδοειδή, στα αβοκάντο και στις ελαιοκαλλιέργειες, ενώ μεγάλος αριθμός ζώων έχει χαθεί και ολόκληρα κοπάδια είναι ακόμα αποκλεισμένα.

Θυμίζουμε ότι σε κινητοποίηση που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα, η ΕΟΑΣ Χανίων κατέθεσε υπόμνημα στην Αντιπεριφέρεια ζητώντας την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις περιουσίες των αγροτοκτηνοτρόφων, ενώ και κατά τη χτεσινή σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και άμεσα να προχωρήσουν οι εργασίες καταγραφής από τα αρμόδια κλιμάκια, αλλά και μέτρα στήριξης των παραγωγών.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί μεταξύ άλλων: Απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ. Πάγωμα οφειλών σε Εφορία, τράπεζες και ΕΦΚΑ. Αμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων με κρατικά κονδύλια για την κάλυψη αναγκών σε στέγαση, σίτιση και ένδυση. Αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο. Να αποζημιωθεί το σύνολο των ζημιών στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org