Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Την Παρασκευή η κινητοποίηση για τη Μέρα της Γυναίκας

Στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια

Κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια, οργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Αντίστοιχα, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών Θεσσαλονίκης (μέλη της ΟΓΕ) οργανώνουν κινητοποίηση την ίδια μέρα, στις 11 π.μ., μπροστά στην 3η - 4η ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους.

«Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας», υπογραμμίζει η ΟΓΕ.

Κοινή πρωτοβουλία για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Αναπληρωτριών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», «Νίκος Πλουμπίδης» και Παλαιού Φαλήρου.

Επιπλέον, σε μια κοινή πρωτοβουλία με την ΟΓΕ, οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 28/3, στις 2 μ.μ., για τα προβλήματα των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 8 Μάρτη απευθύνουν επίσης ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Εκδηλώσεις Σωματείων και Συλλόγων

Εκδήλωση αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους οργανώνει σήμερα Τετάρτη το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Εκδήλωση με θέμα τις εργαζόμενες στην Καθαριότητα, τις επιπτώσεις της δουλειάς στον οργανισμό και την υγεία τους, αλλά και τη μητρότητα, οργανώνει αύριο Πέμπτη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β).

Η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) οργανώνει αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο, εκδήλωση με τίτλο: «Οι δικές μας ανάγκες δεν χωράνε στην πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων. Το δικαίωμα στην Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού».

Σε στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και εκδήλωση στη 1 μ.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, την Παρασκευή 8/3. «Τιμάμε στις 8 του Μάρτη τις εργαζόμενες γυναίκες του σωματείου μας που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία, στη ΔΥΠΕ, στο υπουργείο και με τις μαζικές διαμαρτυρίες διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά, να μην απολυθεί κανείς και καμία», τονίζει στην ανακοίνωσή του. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή ταινίας, ομιλία και φωτογραφική έκθεση.

Ανακοινώσεις από ΜΑΣ και ΕΕΔΔΑ

Να παλέψουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά και τη δημιουργική ζωή, κόντρα σε κυβερνήσεις - ΕΕ - επιχειρηματικούς ομίλους, καλεί τις φοιτήτριες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. «Δεν συμβιβαζόμαστε με την κάλπικη "ελευθερία" και "ισότητα". Δεν συμβιβαζόμαστε με τις "ίσες ευκαιρίες" στην εργασιακή ζούγκλα, στο πανεπιστήμιο επιχείρηση που μας μετατρέπει σε πελάτες», τονίζει στην ανακοίνωσή του και καλεί στην κινητοποίηση στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.

Στις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες, «που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή σε τόπους ξένους, πολλές φορές αφιλόξενους και σκληρούς γι' αυτές», αναφέρεται ιδιαίτερα η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στην ανακοίνωσή της με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας, ενώ απευθύνει κάλεσμα στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ