Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα κινητοποίηση σήμερα στην Κέρκυρα

Σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, σήμερα Τετάρτη, στις 9 π.μ., καλούν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων και τα επιχειρησιακά σωματεία σε ξενοδοχεία του νησιού («Sandy», «Mediterraneo», «Sunshine», «La Grotta», «Pelekas», «Ikos», «Bolentaco»).

Η νέα κινητοποίηση οργανώνεται με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ζητήσει τα σωματεία, για 19 αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί με παράτυπες διαδικασίες. Απ' αυτούς οι 9 είναι συνταξιούχοι, οι 2 είναι δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι 8 έχουν αναδειχθεί από σωματείο που έχει στήσει η εργοδοσία στον όμιλο «Ikos» και το οποίο πραγματοποίησε εκλογές με την απροκάλυπτη παρέμβαση των στελεχών της. Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει ήδη εκδώσει προσωρινή διαταγή ενάντια στη συμμετοχή των συγκεκριμένων 19 αντιπροσώπων στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου. Για να «παρακάμψουν» την εξέλιξη αυτή, οι εργατοπατέρες προχώρησαν σε μεθοδεύσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να μη γίνουν οι προγραμματισμένες για την προηγούμενη βδομάδα εκλογές.

Στο μεταξύ, σύσκεψη με εργαζόμενους στο Εμπόριο έκανε την περασμένη Δευτέρα ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με αφορμή τις καταγγελίες για επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να λειτουργήσουν την Καθαρά Δευτέρα. Ο Σύνδεσμος προχώρησε σε αίτημα - καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. «Η Καθαρά Δευτέρα είναι υποχρεωτική αργία», τονίζει το σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν την παραβίασή της.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org