Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει με αντιπροσώπους εργαζόμενους, όχι εργοδότες!

Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει με αντιπροσώπους εργαζόμενους, εκλεγμένους μέσα από πραγματικές διαδικασίες σωματείων και όχι εργοδότες, ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του μετά και τη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής της ΓΣΕΕ για τη νομιμοποίηση των οργανώσεων που θα πάρουν μέρος στο επικείμενο συνέδριο, κατά την οποία οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας ακολούθησαν τη γνωστή παρελκυστική τους τακτική.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:

«Συνεδρίασε ξανά σήμερα η επιτροπή για τη νομιμοποίηση των οργανώσεων, προκειμένου να πάρουν μέρος στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα γίνει στις 14 - 17 Μάρτη στην Καλαμάτα.

Για άλλη μια φορά, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ομάδας Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησαν τη συνηθισμένη παρελκυστική τακτική τους. Παρόλο που η ΔΑΣ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ), με συγκεκριμένα στοιχεία, καταδεικνύει οργανώσεις που φέρνουν εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους στο συνέδριο, αρνούνται να συζητήσουν επί της ουσίας, για να αποκλειστούν αυτοί οι αντιπρόσωποι.

Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν πρόκειται για συζήτηση νομιμοποίησης οργανώσεων και αντιπροσώπων, αλλά για μια παρωδία της διαδικασίας.

Συνέδριο θα γίνει με αντιπροσώπους εργαζόμενους και όχι εργοδότες, εκλεγμένους μέσα από πραγματικές διαδικασίες σωματείων.

Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του, για το αν θέλει ή όχι το ξεκαθάρισμα αυτής της σήψης μέσα στις γραμμές των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και πάλη απέναντι σε αυτήν την κατάσταση αλλοτρίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, για συνδικάτα εργατών και όχι εργοδοτών!

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα, τη μέρα έναρξης του συνεδρίου!».

Αλλη μια επικίνδυνη και προκλητική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ

Παράλληλα, με άλλη ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το γεγονός ότι οι εργατοπατέρες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ προχωρούν σε απομάκρυνση συνδικαλιστών της ΔΑΣ από μια σειρά επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, με στόχο να φεύγουν από τη μέση όλα τα εμπόδια για την παραπέρα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης...

«Αβέρτα διορίζουν τους εκπρόσωπους της εργοδοσίας», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι «σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ) με την κυβέρνηση και την εργοδοσία προχώρησαν εν κρυπτώ σε άλλη μια προκλητική απόφαση. Στα πλαίσια της προσπάθειας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να φύγουν από τη μέση όλα τα εμπόδια για να περνούν όλες οι αντεργατικές ανατροπές σε βάρος της εργατικής τάξης, προχώρησαν σε αλλαγή του εκπροσώπου από την επιτροπή για τους εσωτερικούς κανονισμούς των επιχειρήσεων».

Οπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, εξηγώντας τη σημασία της κίνησης για τους εργοδότες, μέσα από τους εσωτερικούς κανονισμούς, η εργοδοσία προσπαθεί να περνά «στους χώρους δουλειάς πέρα από την αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ακόμη περισσότερα που να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων ακόμα χειρότερη».

Και συνεχίζει:

«Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό προχώρησαν στην αλλαγή του εκπροσώπου των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και διόρισαν ανώτερο διευθυντικό στέλεχος εκπρόσωπο της εταιρείας "Σκλαβενίτης".

Θυμίζουμε ακόμη ότι προχώρησαν στην αλλαγή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο άρθρο 15 του Ν.1264 - που ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων - για την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών, όσων δηλαδή είναι στα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όσων μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση των εργαζομένων. Και εκεί έστειλαν ως εκπρόσωπο τον δικό τους άνθρωπο (από το ΙΝΕ - ΚΑΝΕΠ) που εκπαιδεύει συνδικαλιστές στον "κοινωνικό εταιρισμό" και στην υποταγή στα "θέλω" εργοδοσίας και κυβέρνησης, προωθητή των προγραμμάτων για φθηνό εργατικό δυναμικό στην εργοδοσία.

Ολως τυχαίως όλοι οι εκπρόσωποι που "αλλάχτηκαν" προέρχονταν από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και συνδικάτα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι να προβληματιστούν, να αναρωτηθούν. Αυτοί που ορίστηκαν μπορούν να τους εκπροσωπούν; Μπορούν να τους υπερασπίζουν από την επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας;

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων τις νόθες πλειοψηφίες που σήμερα παριστάνουν στη ΓΣΕΕ τους εκπροσώπους των εργαζομένων».

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΙΥΕ

Τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και ενέργειες της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ - ομάδα Βασιλόπουλου) καταγγέλλουν μια σειρά από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία.

Στις σχετικές ανακοινώσεις προστίθενται οι καταγγελίες που εξέδωσαν τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Αρτας, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Λογιστών και Συνταξιούχων ΙΚΑ, τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής, Εργαζομένων «Forthnet - Netmed», Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, ΟΤΑ Αττικής, Χρηματοπιστωτικού Αττικής και Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας.

Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι περιοδείες και οι πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα, με αφορμή την πραγματοποίηση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην πόλη.

Σήμερα, Πέμπτη, θα γίνουν περιοδείες σε καταστήματα τραπεζών.

Αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σωματείων, με θέμα: «Συνέδριο ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα - Η ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και η αλλαγή συσχετισμών - Οι θέσεις του ΠΑΜΕ».

Οι σχετικές πρωτοβουλίες θα κορυφωθούν στις 14 Μάρτη, μέρα έναρξης του συνεδρίου, με την κινητοποίηση που οργανώνεται στο χώρο διεξαγωγής του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ