Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ στο Αιτωλικό

Τη θρασύδειλη διπλή επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ στο Αιτωλικό από φασιστοειδή, που έγραψαν συνθήματα και σύμβολα της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής τα ξημερώματα της Δευτέρας, καταγγέλλει η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος,

Η ΚΟ του ΚΚΕ σημειώνει ότι «ο φασισμός, ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός που καλλιεργούν, πάντοτε αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο του κεφαλαίου, των Αμερικανών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους», σημειώνοντας ότι αυτό κάνει και η συμφωνία των Πρεσπών. Προσθέτει ακόμη: «Αποκρύπτουν ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής και οι υποστηρικτές τους είναι αυτοί που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς φασίστες και ναζιστές για να τσακίσουν τον ελληνικό λαό, οδηγώντας τον στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ενοχλούνται από την ιστορική αλήθεια και τη δράση του ΚΚΕ που την αποκαλύπτει».

«Επειδή οι φασίστες είναι παιδιά της σαπίλας αυτού του συστήματος, τους ενοχλεί που το Κόμμα μας διαρκώς παλεύει με όλες του τις δυνάμεις να αναδείξει ότι υπάρχει διέξοδος από το ανθρωποφάγο σύστημα που ζούμε σήμερα. Τους ενοχλεί που μιλάμε για μια άλλη κοινωνία, όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου την εξουσία θα έχει η εργατική τάξη, ο λαός, και όχι τα αφεντικά τους, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες. Γιατί οι φασίστες είναι "γέννημα" των εκμεταλλευτών. Ιδιαίτερα, ενοχλούνται σήμερα, που μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος συσπειρώνονται και δυναμώνουν το ΚΚΕ ενόψει των εκλογικών μαχών του Μάη».

Η Οργάνωση του ΚΚΕ καλεί σε ενίσχυση του Κόμματος στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, για να δυναμώσει η πάλη «ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου», υπογραμμίζοντας ότι «οι φασιστικές ενέργειες σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να φοβίσουν τους κομμουνιστές ούτε τους ριζοσπάστες αγωνιστές του μαζικού λαϊκού κινήματος. Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ είναι αποδεδειγμένο ότι δεν πιάνουν απειλές. Συνεχίζουμε».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org