Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
Διεθνιστικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας η απάντηση

Ξεχώρισε η συμμετοχή των συνδικάτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Ενα δικό τους ξεχωριστό μήνυμα έστελναν μέσα από το χτεσινό συλλαλητήριο οι εργαζόμενοι της Αθήνας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας και την αφαίρεση των κατακτήσεών μας. Περνάμε στην επίθεση για νέα δικαιώματα, νέες κατακτήσεις για να σταματήσουμε τον πόλεμο, βροντοφώναξαν από νωρίς το απόγευμα από την προσυγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Μετάλλου, οι Ομοσπονδίες Κλωστοϋφαντουργών, εργαζομένων στο Φάρμακο, εργαζόμενοι στο δημόσιο και στις μεταφορές, επαγγελματοβιοτέχνες, η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, έδωσαν το δικό τους δυναμικό «παρών», μετατρέποντας την οργή τους σε ενωμένη αγωνιστική ταξική δράση. Πλάι τους οι παλαιοί αγωνιστές, η γενιά της Εθνικής Αντίστασης που στα χνάρια της βαδίζουν οι σημερινοί πρωτοπόροι του εργατικού κινήματος. Ο αντιστασιακός Δημ. Ολλανδέζος μας είπε ξεκάθαρα ότι «η πείρα μας μας έχει αποδείξει ότι μόνο με τον αγώνα θα σταματήσουμε τον πόλεμο», ενώ το ίδιο σαφής και ο νεολαίος εργάτης Θ. Κασκάνης, τόνισε ότι «διαδηλώνουμε κατά του πολέμου και, ταυτόχρονα, κατά του χτυπήματος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας που μεθοδεύεται μέσα από αυτή τη διαδικασία που λέγεται πόλεμος». Μαζί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που στο πανό της έκανε ξεκάθαρο ότι οι γυναίκες δεν πρόκειται να αφήσουν το ΝΑΤΟ να πάρει τα παιδιά τους.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα και οι διαδηλωτές σήκωσαν τα πανό τους και φωνάζοντας το σύνθημα «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» ξεκίνησαν να ενωθούν με τους συναγωνιστές τους στη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Μπροστά το Συνδικάτο Οικοδόμων που που έδινε το σύνθημα «Οχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, Διεθνιστικός - Αντιιμπεριαλιστικός Αγώνας η απάντηση» και λίγο πιο πίσω το Συνδικάτο Μεταλλεργατών που δήλωνε στο πανό του: «Η εργατική τάξη δε συναινεί στα πολεμικά σχέδια των πλουτοκρατών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15 Σεπτέμβρη(2022-09-03 00:00:00.0)
Επόμενος σταθμός την Τρίτη στο Σύνταγμα(2007-04-26 00:00:00.0)
Διευρύνεται η συμμετοχή στο αντιιμπεριαλιστικό νυχτέρι(2001-11-27 00:00:00.0)
Ενα κατακόκκινο συλλαλητήριο στην καρδιά της Αθήνας(2001-10-09 00:00:00.0)
«Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο»(2001-06-15 00:00:00.0)
Στιγμιότυπα(1999-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ