Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Επιχειρούν ένα ακόμα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων και αγωνιστικών συνθημάτων απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σημειώνοντας τα παρακάτω:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Συναγωνιστές στον αγώνα για την Ειρήνη,

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να καταγγείλουμε την άγρια δολοφονία των αμάχων στο Αφγανιστάν από τους ανελέητους και βάρβαρους βομβαρδισμούς των Αμερικανών.

Με πρόσχημα την τρομοκρατική επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την οποία εκφράσαμε την αντίθεση και τη λύπη μας, οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους επιχειρούν μια ακόμα γενοκτονία, ένα ακόμα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Γιατί δεν είναι μόνο οι χιλιάδες σκοτωμένοι και τραυματίες που αφανίζονται κάθε μέρα, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες γυναικόπαιδα που ξεριζώνονται από τις εστίες τους και βαδίζουν προς ένα βέβαιο θάνατο χωρίς τροφή, νερό και φάρμακα μέσα στο επερχόμενο πολικό ψύχος.

Με ποιο δικαίωμα τάχα εξοντώνουν έναν ολόκληρο λαό; Μας λένε ότι το κάνουν για να συλλάβουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και να τιμωρήσουν τους Ταλιμπάν. Ομως οι μέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες περνούν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να γκρεμίζουν σχολεία, νοσοκομεία, αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού, χαμόσπιτα, να καταστρέφουν τη σχεδόν ανύπαρκτη υποδομή ενός φτωχού λαού και να εξοντώνουν αθώους ανθρώπους.

Είναι φανερό πια ότι αυτή η σταυροφορία κατά της τρομοκρατίας αποτελεί ένα προπέτασμα καπνού για να κρύψει τους πραγματικούς στόχους της Νέας Τάξης που θέλουν να επιβάλουν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι στενοί τους σύμμαχοι.

Η συσσώρευση αυτής της πρωτοφανούς δυνάμεως καταστροφής στη μεγάλη στρατηγικής σημασίας περιοχή έχει ένα και μόνο σκοπό: να πτοήσει τους λαούς και να τους κάνει να δεχτούν την απόλυτη κυριαρχία των ισχυρών της Γης. Κυριαρχία οικονομική, πολιτική, πολιτιστική και τώρα στρατιωτική.

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας καινούριας παγκόσμιας εκστρατείας, με στόχο τον εκφοβισμό και την υποταγή των λαών - όλων των λαών. Για το σκοπό αυτό οι πολεμοχαρείς κύκλοι των ΗΠΑ παίρνουν όλο και πιο σκληρά μέτρα προκειμένου να εξουδετερώσουν την κοινή γνώμη κι αυτού του ίδιου του αμερικανικού λαού, ώστε να δεχτεί τα πολεμοχαρή σχέδιά τους.

Μπροστά σ' αυτή την αναδυόμενη διεθνή κρίση που απειλεί τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας προς το λαό του Αφγανιστάν, υπερασπιζόμαστε τα δικά μας δικαιώματα.

Με αγωνία και οργή παρατηρούμε την Ευρώπη να συντάσσεται στο άρμα της αμερικανικής πολιτικής. Βλέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να συμμετέχει με πρωτοβουλίες που συντείνουν στη συγκάλυψη του εγκλήματος κατά των αμάχων, με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να συντάσσεται ενεργά σ' αυτή την εκστρατεία της διαστρέβλωσης, του εκφοβισμού και της ντροπής, θα πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της Ευρώπης για να σταματήσει η συμμετοχή της σ' ένα νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Να απομονωθούν οι ΗΠΑ και οι πολεμοχαρείς του ΝΑΤΟ που περιφρονούν τον ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο και θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια των λαών.

Ηδη μετά την Αγγλία σπεύδουν τώρα να στείλουν τις δικές τους ειδικές δυνάμεις οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Γερμανοί και πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο θα ακολουθήσουμε κι εμείς.

Το σημερινό κλίμα φοβίας και τρόμου που έχει επιβληθεί από τους Αμερικανούς στη χώρα μας, θυμίζει ημέρες χούντας, ημέρες ξένης κατοχής.

Ενώ όλοι σχεδόν οι Ελληνες συμφωνούν με τις δικές μας απόψεις και τη δική μας στάση, παρατηρούμε ότι ελάχιστοι επώνυμοι έχουν το θάρρος να εκφραστούν ανοιχτά για τα μεγάλα αφεντικά, τους Αμερικανούς. Μια άτυπη λογοκρισία ντροπιάζει τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης προσπαθώντας να πνίξει κάθε αντίθετη φωνή.

Να δούμε αν θα μπορέσουν να πνίξουν και τη σημερινή μας φωνή - φωνή λαού - που όσο θα περνούν οι μέρες θα γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Ετσι, μέσα σ' αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να στείλουν και Ελληνες φαντάρους σ' αυτό το βρώμικο πόλεμο, να πάμε και μεις να σκοτώνουμε γυναικόπαιδα και να θυσιάσουμε τα παιδιά μας στο βωμό ξένων ειδικών αποικιοκρατικών και βρώμικων συμφερόντων.

Κρίμα γιατί τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης φώναζαν κάποτε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο". Πού να το ήξεραν ότι αυτό το συνδικάτο θα τους υποχρέωνε κάποτε να γίνουν συνεργοί σ' ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με το οποίο η χώρα μας θα ντρέπεται εις τους αιώνας των αιώνων. Κρίμα!

Ο κ. Σημίτης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα πρέπει να πει στους πολεμοχαρείς συνεταίρους της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ ότι "η Ελλάδα είναι μια πολύ μικρή χώρα για να συμπράξει σε ένα τόσο μεγάλο έγκλημα".

Ο Λαός της Αθήνας, ο Λαός της Ελλάδας, πιστός στις εθνικές και ιστορικές του παραδόσεις, διαλέγει για άλλη μια φορά το δρόμο της αντίθεσης προς τους ισχυρούς που σκορπούν βία και θάνατο. Διαλέγει το δρόμο της υπεράσπισης του δικαιώματος των λαών να ορίζουν οι ίδιοι τη ζωή και τη μοίρα τους.

ΟΧΙ στο νόμο του ισχυρότερου.

ΟΧΙ στο νόμο της ζούγκλας.

ΟΧΙ στους βομβαρδισμούς.

ΟΧΙ στη συμμετοχή της Ελλάδας στο βρώμικο πόλεμο.

ΝΑΙ στην Ειρήνη»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παναναπηρικό όχι στο αιματοκύλισμα των λαών (2003-04-11 00:00:00.0)
«Κόκκινο φίδι» έζωσε το στρατηγείο του ΝΑΤΟ (2003-03-31 00:00:00.0)
Θόδωρος Δερβενιώτης ( συνθέτης - στιχουργός) (2003-03-21 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες στην Κρήτη (2002-10-26 00:00:00.0)
Στο πόδι η Κρήτη (2002-10-25 00:00:00.0)
Ανθρώπινες αλυσίδες κόντρα στους φονιάδες (1999-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org