Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το παλιό δεν καταργείται με την αναπαλαίωση αλλά από το νέο

Στη δική του παρέμβαση, ο Γ. Σολτάτος, συνταξιούχος λογιστής, πρώην νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη θετική εμπειρία που απέκτησε εδώ και πολλά χρόνια από τη συνεργασία του με το Κόμμα, σε δημοτικές εκλογές, σε κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, στη μετέπειτα πορεία του ως μέλος και εκπρόσωπος των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ αρχικά και του ΔΗΚΚΙ αργότερα.

Σημείωσε πως «στη σημερινή συγκυρία, ο ρόλος που πρέπει να παίξει το ΚΚΕ είναι πολύ μεγάλος και σε αυτό έπεσε ο κλήρος να προσπαθήσει να κρατήσει όρθιο τον λαό μας. Δυστυχώς οι σειρήνες του προοδευτισμού και της αριστερής δήθεν κατεύθυνσης εγκλώβισαν σημαντικό τμήμα του λαού και σταδιακά μετέτρεψαν αρκετούς πολίτες σε "μοιρολάτρες"».

Πρόσθεσε πως ενόψει των τριών εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται και που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τα επόμενα χρόνια, «θα πρέπει κάθε προοδευτικός πολίτης της χώρας να αφήσει πίσω του κάθε ενδοιασμό, έστω και αν διαφωνεί σε επιμέρους ζητήματα, να στρατευθεί με το ΚΚΕ και να το στηρίξει από πόρτα σε πόρτα, από γειτονιά σε γειτονιά, από χωριό σε χωριό και από πόλη σε πόλη. (...)

Οι στιγμές πλέον είναι κρίσιμες. Η πλήρης ταύτιση του δήθεν νέου με το παλιό και μάλιστα το χειρότερο παλιό αποκαλύπτει με τον χειρότερο τρόπο τον ρόλο των δήθεν αριστερών στο ξεπούλημα των ονείρων κάθε προοδευτικού πολίτη. (...)

Ας τους δείξουμε λοιπόν ότι το παλιό δεν καταργείται με την αναπαλαίωση, αλλά από το νέο που δημιουργείται από αγώνες, συνέπεια και συνέχεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ