Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οχι στην εμπορευματοποίηση του νερού

Περιοδεία στην ΕΥΑΘ από τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Από τη χτεσινή περιοδεία στην ΕΥΑΘ
Από τη χτεσινή περιοδεία στην ΕΥΑΘ
Στις υπηρεσίες της Εταιρείας Υδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) περιόδευσαν χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρέθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση ενός ακόμη μετοχικού πακέτου της ΕΥΑΘ, του 24,02%, που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, προωθώντας παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξαν τις αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ αλλά και συνολικά για το λαό της περιοχής από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού. Και τόνισαν ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορεί να δώσει νέα και μεγάλη ώθηση στον αγώνα ενάντια στα σχέδια αυτά, στη διεκδίκηση για να διευρυνθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του νερού και για να επιταχυνθούν μια σειρά απαραίτητα έργα υποδομής στην περιοχή ώστε να αναβαθμιστεί τόσο το δίκτυο ύδρευσης όσο και το δίκτυο αποχέτευσης.

Σε κοινή τους δήλωση σχολιάζουν την «αναστολή» της πλήρους ιδιωτικοποίησης λόγω απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν ξεχνά την υποχρέωσή της για την παράδοση της ΕΥΑΘ, του νερού της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες». «Οι δικαστικές αποφάσεις αλλάζουν. Οπως εκείνες που έκριναν τα μνημόνια "αντισυνταγματικά" και μετά λίγο καιρό "συνταγματικά"», σημείωσαν μεταξύ άλλων, ενώ ανέδειξαν και τη σύμπλευση όλων των άλλων συνδυασμών σε αυτήν τη στρατηγική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Δήλωσαν, τέλος, ότι «οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" επιμένουν να συνεχιστούν, να κλιμακωθούν οι αγώνες των εργαζομένων, όλου του λαού, που ξεκίνησαν με τις συμβολικές καταλήψεις του ΠΑΜΕ, των εργατικών σωματείων στην ΕΥΑΘ, τις κινητοποιήσεις στις γειτονιές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας για νερό - κοινωνικό αγαθό αφορά όλο το λαό(2020-09-15 00:00:00.0)
Φτηνό και ποιοτικό νερό για το λαό, ενάντια στην εμπορευματοποίηση(2014-06-05 00:00:00.0)
Ιδιωτικοποιούν το νερό, το πιο ζωτικό αγαθό(2014-01-18 00:00:00.0)
Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού και αποχέτευσης(2010-09-02 00:00:00.0)
Οχι στην ιδιωτικοποίηση(2009-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ