Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ από την πρώτη πολιτική εκδήλωση για τις εκλογές

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Φλεβάρη στο πάρκο «Παυσίλυπο» η πρώτη πολιτική εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καρδίτσας, με ομιλητές τον Βασίλη Κρανιά, υποψήφιο δήμαρχο Καρδίτσας, και τον Τάσο Τσιαπλέ, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Στο δρόμο του αγώνα η απάντηση

Πριν από τις κεντρικές ομιλίες, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Θωμόπουλος, απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να συμπορευτεί περισσότερος κόσμος με το ΚΚΕ, ως αντίσταση στους εντεινόμενους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, με παραδείγματα τις βάσεις των drones στη Λάρισα και τη βάση των ελικοπτέρων στον Βόλο.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γιάννης Αρζομανίδης, πρώην μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε αυτές τις εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επεσήμανε πως υπάρχει κόσμος προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ που, απογοητευμένος από την πολιτική της κυβέρνησης, προσπαθεί να ξαναβρεί το δρόμο του στον αγώνα, να μην κλειστεί στο σπίτι, υπογραμμίζοντας ότι η συμπόρευση με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αυτήν την κατεύθυνση εκφράζει. Η προσπάθεια αυτή έφερε αμηχανία, ενοχλεί, ακριβώς γιατί το ΚΚΕ επιδιώκει σταθερά να συναντιέται με ανθρώπους που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Το ΚΚΕ - τόνισε ο Γ. Αρζομανίδης - είναι αποκούμπι για το λαό, πήγε κόντρα στο ρεύμα καλλιέργειας ψεύτικων προσδοκιών και βρίσκεται αταλάντευτα και μαχητικά στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής

Ο Τ. Τσιαπλές
Ο Τ. Τσιαπλές
Στην ομιλία του, ο Βασίλης Κρανιάς άσκησε οξεία κριτική στη δημοτική αρχή και στις άλλες δημοτικές παρατάξεις των κομμάτων διαχείρισης του συστήματος, αναφερόμενος στις ευθύνες τους για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο, για τα αλισβερίσια και τις εξαγορές των προηγούμενων χρόνων, την έλλειψη αντισεισμικής προστασίας στα σχολεία, το ξεπούλημα των Αγράφων στους καπιταλιστές για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων κ.λπ.

Επεσήμανε την εχθρική στάση όλων απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις, στους αγώνες των αγροτών. Ανέδειξε το ρόλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ως μόνης αντιπολίτευσης επί της ουσίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου σε όλα τα ζητήματα προσπάθησε να αποκαλύψει τι κρυβόταν πίσω από κάθε απόφαση, ενώ εκτός Δημοτικού Συμβουλίου πάντα ήταν παρούσα στους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των αγροτών.

Το πραγματικό κριτήριο της ψήφου

Ο Τάσος Τσιαπλές απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε εργατοϋπάλληλο, μικροεπαγγελματία, μικρό αγρότη, συνταξιούχο, αλλά ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες που φέτος ψηφίζουν από τα 17 και το σύστημα τους θέλει στο περιθώριο, θεατές, τώρα να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στο δήμο, και του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και στη Βουλή, που ήταν πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, για να υπάρχει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Οπως τόνισε, το κριτήριο ψήφου «δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός είναι ποια πολιτική στηρίζει, η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και στη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική. Η στάση του στο ζήτημα της ανάπτυξης - από ποιον και για ποιον - που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή, με ποιον είναι ο καθένας, είτε έχει κομματική στήριξη είτε εμφανίζεται ως "ανεξάρτητος". Να επιλέξουν περιφερειάρχη υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων και όχι του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ