Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συχαρίκια Τραμπ στον Τσίπρα

Τα συχαρίκια του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έλαβε χτες ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τις υπηρεσίες του στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, που θεωρείται από τους ιμπεριαλιστές πρότυπο και για άλλες διευθετήσεις. Οπως αναφέρει στην επιστολή του ο Τραμπ, «η συμφωνία αποτελεί ένα ιστορικό επίτευγμα για τα Βαλκάνια, καθώς και απόδειξη του θάρρους της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα και του Ζ. Ζάεφ». Προσθέτει δε ότι δήθεν «η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι πυλώνας σταθερότητας σε μία περίπλοκη περιοχή και η συμφωνία θα εμπνεύσει και άλλες χώρες της περιοχής να επιλύσουν ανεπίλυτες διμερείς διαφορές τους».

Καταλήγοντας, επαναλαμβάνει ότι «η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος και εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Αντίστοιχη επιστολή έστειλε ο Τραμπ και στον Ζ. Ζάεφ, που καταλήγει ότι μαζί με τον Ελληνα πρωθυπουργό «εξασφαλίσατε ένα μέλλον σταθερότητας και ευημερίας, όχι μόνο για τις δύο χώρες σας, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. Η χώρα σας θα καταλάβει τώρα τη θέση που της ανήκει στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρει ο Τραμπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ