Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων η δημοτική αρχή Πάτρας

Ο Κ. Πελετίδης στα δικαστήρια, στο πλευρό των εργαζομένων
Ο Κ. Πελετίδης στα δικαστήρια, στο πλευρό των εργαζομένων
Στα δικαστήρια, όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων συμβασιούχων (παρατασιούχων) του δήμου στα κοιμητήρια καθώς και των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας παραβρέθηκαν χτες ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βασίλης Θωμόπουλος.

Ο δήμαρχος με δηλώσεις του υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή θα συμμετάσχει και στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στηρίζοντας τους εργαζόμενους στον αγώνα τους ενάντια στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο.

Στη δήλωσή του ανέφερε ο δήμαρχος Πάτρας:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να υπάρχει μόνιμη δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Είμαστε σήμερα στο δικαστήριο στο πλευρό των εργαζομένων μας στα κοιμητήρια και των εργαζόμενων της Κοινωφελούς Εργασίας. Αυτό είναι συνέχεια των αγώνων τόσο στα υπουργεία όσο και στη Βουλή για παραμονή τους στην εργασία τους. Υπάρχει δυνατότητα σήμερα να εξασφαλίζεται μόνιμη δουλειά για όλους. Οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στο κτίσιμο της πόλης μας, όπως στα σχολεία, στην οδοποιία, στο πράσινο, στην καθαριότητα, στις τεχνικές υπηρεσίες και αλλού. Είναι αναγκαίοι.

Δυστυχώς, η επίθεση κατά των εργαζομένων συνεχίζεται αμείωτη. Υπάρχει η περικοπή του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών, που εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου αντεργατικού σχεδιασμού κατάργησης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και νόμους που έχουν ψηφίσει οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ