Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η υπογραφή για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έχει αίμα και όχι μελάνι

«Η υπογραφή όλων σας δεν έχει μελάνι, έχει αίμα, και θα σας κυνηγάει. Και θα το πληρώσετε πολύ ακριβά σε όλη την πολιτική ζωή που θα υπάρχει, και ας είναι αρνητικός ο συσχετισμός δυνάμεων σήμερα. Θα σηκώσουν κεφάλι οι λαοί», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής σχετικά με το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Υπογράμμισε πως «σήμερα ψηφίζεται η ουσία της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ, η οποία έγινε για να ενταχθεί γρήγορα, εσπευσμένα η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ». Μάλιστα, διάβασε απόσπασμα της έκθεσης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που λέει ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. «Συγχαρητήρια, αποστολή εξετελέσθη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οπως εξήγησε, το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε για να χτυπήσει τη Σοβιετική Ενωση και τις σοσιαλιστικές χώρες και για να αποτρέψει την τάση των λαών να περάσουν προς τον κομμουνισμό, είναι το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού, ο οπλισμένος φονιάς του καπιταλισμού σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει χώρα που να προσπάθησε να κάνει κάτι άλλο και να μην επενέβη το ΝΑΤΟ. Συμπλήρωσε πως το ΝΑΤΟ μετά το 1990 όχι μόνο δεν διαλύθηκε, αλλά έγινε πιο επιθετικό και επέβαλε με φωτιά και σίδερο τη «νέα τάξη» του ιμπεριαλισμού σε όλη την ανθρωπότητα.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε: «Πώς θα κοιμάστε ήσυχοι που λέτε ότι είναι παράγοντας ασφάλειας και ειρήνης» το ΝΑΤΟ, υπενθυμίζοντας τους βρώμικους βομβαρδισμούς που έκανε στη Γιουγκοσλαβία, όπου χτύπησε σχολεία, νοσοκομεία, αμάχους και πρόσφυγες και έριξε βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, μέχρι και βόμβες στείρωσης. «Σε αυτούς τους στέλνετε, και τη χώρα μας και το λαό της γειτονικής χώρας», είπε ο Θ. Παφίλης.

Μιλώντας δε για τη Βενεζουέλα, είπε ότι «άμα έχεις υπουργείο Εξωτερικών και κυβέρνηση που έχουν τσίπα, εκδίδουν μια ανακοίνωση ότι θεωρούν απαράδεκτες τις δηλώσεις Τραμπ για στρατιωτική επέμβαση», αλλά «ούτε αυτό δεν κάνατε».

Επίσης, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε όλα τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, ακόμα και αυτό για το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα», ενώ ρώτησε τους κυβερνητικούς βουλευτές: «Είναι φιλειρηνική πολιτική να την έχεις κάνει την Ελλάδα μια αμερικανοΝΑΤΟική βάση και να κορδώνεσαι και από πάνω;». Οπως είπε, με αυτόν τον τρόπο ολόκληρη η Ελλάδα μετατρέπεται σε στόχο. Ενώ σχολιάζοντας τη στάση των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης τόνισε πως «τους προσπεράσατε, γι' αυτό φωνάζουν τόσο πολύ, τους κλέψατε το ψωμί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχισε η συζήτηση στη Βουλή, ψηφίζεται την Πέμπτη(2019-01-22 00:00:00.0)
Ανεξάρτητη Ελλάδα σημαίνει ο λαός να έχει τον πλούτο στα χέρια του(2014-01-17 00:00:00.0)
Προειδοποιήσεις προς το Ιράν(2009-07-23 00:00:00.0)
Να σταματήσουμε τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών(2000-08-10 00:00:00.0)
«Ποτέ πια Χιροσίμα - Ποτέ πια πόλεμος»!(2000-08-10 00:00:00.0)
Μεγαλώνει η εμπλοκή της Ελλάδας στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη(1998-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ