Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΕΡΡΕΣ
Χρειαζόμαστε δημάρχους «ικανούς» για το λαό και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Σέρρες
Σέρρες
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή εργαζομένων, μελών και φίλων του Κόμματος, ανθρώπων που συμπορεύονται μαζί του το τελευταίο διάστημα, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί τη μόνη συνεπή δύναμη, που παλεύει με γνώμονα τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.

Στην εκδήλωση της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα σε ξενοδοχείο της πόλης, μίλησαν ο Κώστας Ιντζές, Γραμματέας της Οργάνωσης, και ο Παύλος Φαρμάκης, υποψήφιος δήμαρχος Σερρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ανέδειξαν τις ευθύνες δημάρχων και περιφερειαρχών που στήριξαν και έβαλαν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής όλα τα προηγούμενα χρόνια και απηύθυναν κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μαζικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Κώστας Ιντζές κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα λαϊκά στρώματα, να καταδικάσουν συνολικά και να καταψηφίσουν, αυτήν την πολιτική, αυτά τα κόμματα, τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς τους που μας έφεραν έως εδώ. Κάλεσε το λαό να σηκώσει ανάστημα, να διεκδικήσει την ανάκτηση των απωλειών που είχε τα χρόνια της κρίσης, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πραγματική στήριξη των ανέργων, μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών. Να στηθούν και να ενισχυθούν εστίες αντίστασης σε χώρους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές των Σερρών. Να μπουν μπροστά οι μεγάλες σύγχρονες ανάγκες για: Αντιπλημμυρική θωράκιση, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία, προστασία από τεχνολογικά ατυχήματα, για ένα ασφαλές τοπικό οδικό δίκτυο, για ασφαλείς σύγχρονες και φθηνές αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, για σχολική στέγη και στήριξη των υποδομών Υγείας και Πρόνοιας, υποδομές Αθλητισμού και Πολιτισμού, για την προστασία του περιβάλλοντος, ελεύθερους χώρους και αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κάλεσε σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους και την Περιφέρεια, για να ενισχυθούν οι δυνάμεις, που παλεύουν ενάντια στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που φέρνουν μεγάλους κινδύνους στην περιοχή μας.

Ο Παύλος Φαρμάκης αναφέρθηκε στην πολιτική των μέχρι τώρα διοικήσεων, παρουσιάζοντας παραδείγματα που αναδεικνύουν ότι το ζήτημα δεν είναι αν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες είναι «ικανοί» διαχειριστές αλλά «ικανοί για ποιον», για το λαό ή για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ανέδειξε, μάλιστα, ότι στην περιοχή χρησιμοποιούνται αποθήκες οπλισμού για το ΝΑΤΟ, θέτοντας το ερώτημα, ποια είναι η στάση όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων; Και σημείωσε: «Για ποιον είναι ικανοί και από ποιανού τα συμφέροντα είναι "ανεξάρτητοι" όταν: Στο θέμα των σκουπιδιών συμφώνησαν και έβαλαν πλάτη να γίνει το έργο του ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ σε αποδεδειγμένα πλέον ακατάλληλο μέρος, με συμφωνίες για τονάζ και άλλα που θα βάλουν τον σερραϊκό λαό να πληρώνει πανάκριβα τα σκουπίδια του και άφησαν να καρπώνεται το κέρδος από αυτό μια εταιρεία, αντί να το γυρνάνε στο λαό, και για να μειώσουν και το κόστος πήραν το μέτρο συγκομιδής πιλοτικά στην αρχή, που επεκτείνεται τώρα σε όλες τις λαϊκές γειτονιές, να μοιράσουν κάδους σε κάθε σπίτι, να περνούν μια φορά τη βδομάδα για συγκομιδή... Στην ουσία τους λένε ζήστε με τα σκουπίδια σας».

Αναφέρθηκε, επίσης, στο οδικό δίκτυο της πόλης, με τους αγροτικούς δρόμους και άλλες υποδομές που αφορούν στο λαό να είναι σε άθλια κατάσταση, σε αντίθεση με τους διεθνείς και εθνικούς δρόμους, που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προϊόντων από τα μονοπώλια και οι οποίοι χρυσοπληρώνονται από τους εργαζόμενους με τα πανάκριβα διόδια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ