Εδωσαν απάντηση με κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, για το απαράδεκτο πόρισμα Παρασκευόπουλου, το οποίο ταυτίζει το φοιτητικό κίνημα με τη διακίνηση των ναρκωτικών, ενώ κάνει λόγο για παραβατικές συμπεριφορές και για καταλήψεις που θα θεωρούνται παράνομες. Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα γύρω από τα ζητήματα της χρήσης, εξάρτησης και αποποινικοποίησης ναρκωτικών ουσιών», με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών Ψυχολογίας.
Από τις αρχές Δεκέμβρη συνεχίζουν την προσπάθεια συλλογής υπογραφών και διάδοσης στους φοιτητές του ΑΠΘ σχετικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσουν γύρω από το εμπόριο ναρκωτικών και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ανέρχονται ήδη στους εκατοντάδες οι φοιτητές του ΑΠΘ που έβαλαν την υπογραφή τους ως ένδειξη συμφωνίας με την ανακοίνωση που έγραψαν φοιτητές των Συλλόγων, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν διοργάνωση συναυλίας Φοιτητικών Συλλόγων και προκήρυξη διοργάνωσης αθλητικού τουρνουά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, «απέναντι στη μαύρη ζωή με δόσεις».
Το πλαίσιο δράσης τους περιγράφεται μέσα από την ανακοίνωση που διακινούν: «Υπαρκτό και έντονα αισθητό είναι το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ. Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες η κατάσταση έχει οξυνθεί, τόσο μέσα στο Πανεπιστήμιο, με τις ναρκωπιάτσες να μεταφέρονται από τη Φιλοσοφική στο Πολυτεχνείο, στο Αστεροσκοπείο και τούμπαλιν, όσο και έξω από αυτό. Ως μαγνήτης σε αυτό λειτούργησε η μεταφορά και λειτουργία μέχρι το καλοκαίρι της μονάδας χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στο ΑΧΕΠΑ, δίπλα στο παιδικό κέντρο του ΑΠΘ πίσω από το Πολυτεχνείο, μέσα στην καρδιά του πανεπιστημιακού ιστού.
Την ίδια ώρα, οι πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τη χρόνια υποχρηματοδότηση στην Παιδεία, έχουν ως αποτέλεσμα οι σχολές μας να ρημάζουν, οι σπουδές μας να υποβαθμίζονται, επιχειρήσεις να μπαίνουν μέσα στο πανεπιστήμιο, να λυμαίνονται τη φοιτητική μέριμνα, να κόβουν και να ράβουν τα προγράμματα σπουδών μας.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και την επίθεση πατάει και η πάγια στόχευση κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και πρυτανικών αρχών να καταργήσουν το άσυλο, προκειμένου να κατασυκοφαντήσουν και να βάλουν στο χέρι το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, να υλοποιήσουν ανενόχλητα τα σχέδιά τους.
Γύρω από όλα αυτά ανοίγει μια αποπροσανατολιστική συζήτηση, με στόχο να ταυτίσουν το φοιτητικό κίνημα με τη διακίνηση ναρκωτικών στο χώρο του ΑΠΘ και να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι εμείς οι φοιτητές είμαστε υπεύθυνοι για τα προβλήματα και την ανομία στα πανεπιστήμια, ότι αιτία της διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ είναι το πανεπιστημιακό άσυλο. Ας μας απαντήσουν λοιπόν: Στη Ροτόντα, στη Ναυαρίνου, στην Αριστοτέλους, στον Δενδροπόταμο, όπου δεν υπάρχει άσυλο, γιατί το πρόβλημα υπάρχει ακόμη;
Οι νέοι και οι νέες που σπουδάζουμε έχουμε και λόγο να υπερασπιστούμε το άσυλο και τα δικαιώματά μας, να παλέψουμε συλλογικά και να διεκδικήσουμε. Απαιτούμε: