Τετάρτη 23 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΕΡΚΥΡΑ
Απαράδεκτες απαγορεύσεις σε φοιτητές που διαμένουν σε ξενοδοχεία

Μια σειρά από περιορισμούς και απαγορεύσεις υφίστανται οι εστιακοί φοιτητές που διαμένουν σε ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, όπως καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΜΑΣ. Συγκεκριμένα, εξηγούν ότι με βάση τον κανονισμό που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ξενοδοχείο «Αστεράκι», προκειμένου να στεγαστούν φοιτητές εκεί, απαγορεύεται: Να μαγειρεύουν οι φοιτητές, να δέχονται επισκέψεις στα δωμάτιά τους πέρα από κάποια ώρα, να ανεβάζουν τον κλιματισμό πάνω από τους 24 βαθμούς, να χρησιμοποιούν άλλα μέσα θέρμανσης, ενώ ζεστό νερό και κλιματιστικό μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το βράδυ και για ένα διάστημα 8 - 10 ωρών!

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ καταγγέλλουν τα παραπάνω και καλούν:

«Να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε τμήμα, σε κάθε έτος! Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πριν λίγες μέρες και των ΑΝΕΛ αποδεικνύονται καθημερινά στην πράξη ως οι καλύτεροι ενισχυτές των ξενοδόχων, των βιομηχάνων (ΣΕΒ), των απανταχού εργοδοτών στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που όπως οι προκάτοχοί τους, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφαίμαξαν οικονομικά την Παιδεία, έκλεψαν τα αποθεματικά των σχολών, προχωρούν σε ακόμη περισσότερες μειώσεις στη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων!

Οργανωνόμαστε στους συλλόγους μας! Συμμετέχουμε στις μαζικές διαδικασίες, στη Γενική Συνέλευση, σχεδιάζουμε τον αγώνα μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας! Παλεύουμε για Σύλλογο Οικότροφων Ιονίου Πανεπιστημίου, που θα είναι η φωνή των εστιακών της Κέρκυρας, θα παλεύει για τα προβλήματα που διαρκώς οξύνονται και πλάι στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικότροφων θα έχει κατακτήσεις! Δυναμώνουμε τον αγώνα κόντρα στην πολιτική που μας στοιβάζει σε μικρά δωμάτια, χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό! Κόντρα σε αυτούς που μας βλέπουν σαν έξοδα και κόστος!

Απαιτούμε:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας
  • Λειτουργία του συστήματος θέρμανσης σε όλα τα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους
  • Ζεστό νερό όλες τις ώρες της ημέρας
  • Ανέγερση νέας εστίας
  • Δωρεάν μετακινήσεις για τους εστιακούς στο ΤΖΟΑΝΑ και στο ΑΣΤΕΡΑΚΙ
  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές που κάνουν αίτηση
  • Να σταματήσουν οι απειλές και να λυθούν άμεσα τα προβλήματα της εστίας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ