Τετάρτη 23 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πρωτοβουλίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του εστιατορίου της εστίας

Από την κοινή σύσκεψη
Από την κοινή σύσκεψη
Την Παρασκευή 18 Γενάρη πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Οικότροφων του Πανεπιστημίου, κοινή σύσκεψη φοιτητών, διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος αλλά και εργολαβικών εργαζομένων του μαγειρείου της φοιτητικής λέσχης, με αφορμή το θέμα της ιδιωτικοποίησης του εστιατορίου.

Η εισήγηση του Συλλόγου περιλάμβανε τους βασικούς άξονες δράσης που είχε αποφασίσει η Γενική Συνέλευση για το επόμενο διάστημα και αποκάλυπτε τον πραγματικό υπαίτιο του ξεπουλήματος της σίτισης σε ιδιώτες, που δεν είναι άλλος από την κυβερνητική πολιτική, που ανοίγει τις πύλες του πανεπιστημίου σε κάθε είδους επιχειρηματική δράση, στις πλάτες των φοιτητών. Στην ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν και εκπρόσωποι από τον Σύλλογο του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού Πάτρας.

Οπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Οικότροφων του Πανεπιστημίου Πατρών: «Εχουμε ξεκάθαρο πως το ξεπούλημα του εστιατορίου αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης κατεύθυνσης της κυβέρνησης και της ΕΕ, που έχει ως στόχο την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Παιδείας, που θέλει τους φοιτητές πελάτες για να πλουτίζουν μια χούφτα εργολάβοι. Εχουμε ξεκάθαρο ακόμα ότι τίποτα θετικό δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτήν την εξέλιξη. Εμάς τους φοιτητές μάς περιμένει άμεση υποβάθμιση της ποιότητας και ποσότητας του φαγητού, ενώ τους εργαζόμενους περιμένει ακόμα μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια, καθώς η λογική "κόστους - οφέλους" δεν κοιτάζει τις δικές μας ανάγκες αλλά τα κέρδη του επιχειρηματία.

Καταδικάζουμε τις προσπάθειες που έγιναν για να αποπροσανατολιστούν οι φοιτητές και εργαζόμενοι, καθώς μερικοί θέλουν να βάλουν απέναντι τον συγκεκριμένο ιδιώτη που έχει αναλάβει τη σίτιση και όχι συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης που είναι υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση.

Φοιτητές και εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε συντονισμένα προκειμένου να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από την εστία, να υπάρχει δημόσια και δωρεάν, ποιοτική σίτιση για όλους τους φοιτητές, που να παρέχεται από μόνιμο και επαρκές προσωπικό, στην ευθύνη του κράτους και του Πανεπιστημίου. Δεν θα γίνει η σίτιση πεδίο κερδοφορίας για να φουσκώνουν οι τσέπες τους!

Προχωράμε σε:

  • Κοινή συνέντευξη Τύπου με τους φορείς των εργαζομένων.
  • Κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  • Κάλεσμα στη δημοτική αρχή Πάτρας για στήριξη των διεκδικήσεών μας.
  • Πλατιά ενημέρωση των φοιτητών του Πανεπιστημίου.
  • Κινητοποίηση με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Εστιών το επόμενο διάστημα στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ