Τετάρτη 23 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι μαθητές οργανώνουν «School Art Festival»

Από παλιότερο «School Art Festival» στην Πρέβεζα
Από παλιότερο «School Art Festival» στην Πρέβεζα
H Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καλεί όλα τα σχολεία, όλα τα 15μελή και 5μελή, πολιτιστικές ομάδες, συγκροτήματα και κάθε μαθητή να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να οργανώσουν για πρώτη φορά στην πόλη ένα «School Art Festival» στις 22 και 23 Φλεβάρη, με σύνθημα «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου από τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Καλεί να οργανωθούν Γενικές Συνελεύσεις στα σχολεία, να γίνει συζήτηση στα 5μελή και 15μελή, να πάρουν αποφάσεις οργάνωσης, στήριξης και συμμετοχής στη διοργάνωση. Και μπροστά σε αυτό οργανώνεται ανοιχτή συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 27 Γενάρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Η Συντονιστική Επιτροπή συγκεντρώνει τις συμμετοχές από όλες τις μαθητικές ομάδες (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, φωτογραφίας κ.λπ.) και τα συγκροτήματα.

Επίσης, καλεί τους μαθητές να διοργανώσουν αντιφασιστικά τουρνουά ή άλλες δράσεις στις αρχές Φλεβάρη, έτσι ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα: Εξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας. Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών, ενάντια στους πολέμους των εκμεταλλευτών. Οπλο μας είναι η αλληλεγγύη.

Στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε αδιάφοροι μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις εικόνες φρίκης του πολέμου. Δεν ανεχόμαστε τους φασίστες και τις ιδέες τους στα σχολεία και τις γειτονιές μας. Δεν τσιμπάμε στα ψέματα και τα παραμύθια που μας λένε.

(...) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχουν μπλέξει για τα καλά τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στη φρίκη του πολέμου για τα συμφέροντα των λίγων, βάζοντας και το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους. Την ώρα που μας λένε ότι για τα σχολεία μας δεν έχουν λεφτά, έδωσαν δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζονται να υπογράψουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Μια συμφωνία με την οποία οι μαθητές είναι ενάντια, γιατί κάνει το μπαρούτι του πολέμου να μυρίζει ακόμα πιο έντονα στην περιοχή των Βαλκανίων. Γιατί ανοίγει τις πόρτες για να πατήσει περισσότερο το ΝΑΤΟ το βρώμικο πολεμικό του πόδι στην περιοχή μας με νέες βάσεις πολέμου. Είμαστε ενάντια γιατί σπέρνει τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό.

Εμείς όμως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τους συμμαθητές μας από την περιοχή των Βαλκανίων, με τους μετανάστες και πρόσφυγες συμμαθητές μας στα σχολεία. Δεν απαντάμε στον εθνικισμό με εθνικισμό. Ισα - ίσα γυρνάμε την πλάτη και απομονώνουμε τέτοιες φασιστικές, αλυτρωτικές φωνές.

Οι μαθητές γυρνάμε την πλάτη στους φασίστες! Δεν τους αφήνουμε χώρο να σταθούν πουθενά αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους. (...)

Γιατί όλοι εμείς:

  • Δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρα και τις ανάγκες μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα και θέλουμε να εκφραστούμε μέσα από τη μουσική, το θέατρο, το χορό, το σκίτσο, τις νέες τεχνολογίες - βίντεο, την ποίηση και όλα τα είδη τέχνης.
  • Θέλουμε να δημιουργήσουμε, κόντρα στα αμέτρητα εμπόδια που συναντάμε για να το κάνουμε. Από το ασφυκτικό καθημερινό πρόγραμμα, από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο, μέχρι τις ελλείψεις υποδομών στα σχολεία και τις γειτονιές μας, αλλά και το γεγονός πως για να ασχοληθούμε με τα ενδιαφέροντά μας, πρέπει οι οικογένειές μας να δώσουν ένα σκασμό λεφτά.
  • Θέλουμε μέσα από τις μελωδίες μας, αλλά και κάθε είδος τέχνης, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα χιλιάδες προσφυγόπουλα που είναι εγκλωβισμένα χωρίς τη θέλησή τους στη χώρα μας. Αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών, ενάντια στους πολέμους των εκμεταλλευτών.
  • Υψώνουμε τείχος στους φασίστες και το ναζιστικό τους δηλητήριο, αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε φασιστική, ρατσιστική, αλυτρωτική ιδέα. Οπλο μας είναι η αλληλεγγύη!».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαθητικές πρωτοβουλίες καταδίκης της δολοφονίας του 19χρονου(2022-02-04 00:00:00.0)
Οχι σε σχολεία - εκκολαπτήρια του φασισμού(2022-01-31 00:00:00.0)
Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!(2021-10-07 00:00:00.0)
Ολοι στον αγώνα για μόρφωση - ζωή, δεν έχουν χώρο στα σχολεία οι ναζί!(2021-10-06 00:00:00.0)
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια φασιστοειδών να χύσουν το δηλητήριό τους(2018-11-30 00:00:00.0)
Εκφραση μέσα και από την καλλιτεχνική δημιουργία(2017-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ