Τετάρτη 23 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Με πλούσια θεματολογία «Το κόκκινο αερόστατο»

Με τη νέα χρονιά ήρθε με το νέο του τεύχος και το παιδικό περιοδικό «Το κόκκινο αερόστατο» (το περιοδικό που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δουλειά στις Μικρότερες Ηλικίες της Νεολαίας), για να ευχηθεί στους μικρούς του φίλους υγεία, γέλια, παιχνίδια και να τους «ταξιδέψει» στον κόσμο της γνώσης με πολλά συναρπαστικά θέματα.

Το παρόν τεύχος που διακινείται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ είναι πραγματικά «ταξιδιάρικο», καθώς αφιερώνει μία του ενότητα στην ανακάλυψη της Αμερικής, το ταξίδι του Κολόμβου και άλλων θαλασσοπόρων, τους λαούς που ζούσαν σε αυτή την ήπειρο, ενώ εμπνευσμένη από τις πορτογαλικές καραβέλες είναι και η πρόταση για χειροτεχνία αυτού του τεύχους.

Ακόμα, σε αυτό το τεύχος, οι νεαροί αναγνώστες θα γνωρίσουν την σπουδαία δασκάλα και λογοτέχνη Ελλη Αλεξίου, θα προβληματιστούν γύρω από το μάθημα της Γλώσσας, θα διαβάσουν για το ηλιακό μας σύστημα και τους πλανήτες που το αποτελούν, για το φυσικό φαινόμενο των κεραυνών, για το άθλημα του σκι. Κάτω από τον τίτλο «Ανθρωποι και θεοί» τα παιδιά θα ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από τις θρησκείες, ενώ στο τεύχος φιλοξενείται ακόμα η στήλη για το σκάκι, αλλά και μια συνέντευξη της παιδικής θεατρικής ομάδας της ΚΝΕ. Και καθώς το περιοδικό έχει συνηθίσει πια τους μικρούς αναγνώστες του σε ένα δωράκι μαζί με κάθε τεύχος, σε αυτό το 9ο τεύχος του δίνει ένα πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον ημερολόγιο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ