Πέμπτη 17 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ

Ολοκληρώθηκε αργά χτες το βράδυ με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία ζήτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το συναινετικό «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 151 υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και 148 κατά. Το ΚΚΕ, όπως είχε κάνει εξαρχής ξεκάθαρο, καταψήφισε την πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έκανε σαφές ότι θέλει «καθαρή εντολή» για να συνεχίσει η κυβέρνησή του το έργο της, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και την προώθηση με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα των επικίνδυνων για τους λαούς σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, προκειμένου να εξασφαλίσει στους επιχειρηματικούς ομίλους μεγαλύτερη κερδοφορία και «μερτικό από τη λεία» των ανταγωνισμών στην περιοχή.

Εξάλλου, η κυβερνητική πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης έγινε μπροστά στην έγκριση της ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή, διαδικασία που - σύμφωνα με όσα λέγονταν από την πλευρά του γραφείου του προέδρου της Βουλής - δεν αποκλείεται να ξεκινήσει αύριο Παρασκευή, με τη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Παράλληλα, η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης επιτάχυνε το «πήγαινε - έλα» στελεχών ανάμεσα στα αστικά κόμματα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την αναδιάταξη του αστικού πολιτικού σκηνικού. Χαρακτηριστικό των διεργασιών είναι ότι οι 6 παραπάνω βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως άλλωστε είχε γίνει γνωστό από τις προηγούμενες μέρες, ήταν 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ (Ελ. Κουντουρά, Θ. Παπαχρηστόπουλος, Κ. Ζουράρις και Β. Κόκκαλης), 1 βουλευτής της ΝΔ (Κ. Παπακώστα) και 1 του Ποταμιού (Σπ. Δανέλλης).

Ολα αυτά στο έδαφος πάντα της ταύτισης όλων των αστικών κομμάτων με τα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου, ταύτιση που επιχείρησαν εκ νέου να κρύψουν χτες, με έναν ακόμα γύρο αποπροσανατολιστικής και κάλπικης αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς.

Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε και χτες ότι θα καταψηφίσει και την αμερικανοΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών, και ανέδειξε ότι ανεξάρτητα από τους συνοδοιπόρους της η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική θα κλιμακωθεί. Κάλεσε το λαό να κάνει τη διαφορά ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη του, να βγει στο προσκήνιο διεκδικώντας τις δικές του ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ