Πέμπτη 17 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ο λαός να ενισχύσει το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης

Τη σημασία που έχει, η εργατική τάξη, συνολικά ο λαός να αξιοποιήσει την πρόσφατη και παλιότερη πείρα του για να αντιληφθεί ότι οι σκηνές «απείρου κάλλους» στο αστικό πολιτικό σκηνικό, με τις αντιπαραθέσεις, τα παζάρια, τις μετακινήσεις κ.ο.κ., «δεν αφορούν τη ζωή του και το μέλλον του, γιατί αυτό είναι καταδικασμένο από αυτό το σύστημα να είναι συνέχεια στην εκμετάλλευση, στη φτώχεια, στην αγωνία, αλλά αφορά κυρίως τα συμφέροντα της κυρίαρχης αστικής τάξης, τη διαχείριση ενός βάρβαρου, σάπιου και απάνθρωπου συστήματος, που ιστορικά έχει ξεπεραστεί και γίνεται όλο και χειρότερο και όλο και πιο επικίνδυνο», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του στη χτεσινή συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Ολο αυτό το αλισβερίσι και η αντιπαράθεση, όπως ανέφερε, δεν είναι κάτι καινούργιο - πάντα έτσι προχωρούσε το αστικό σύστημα - ενώ πάντα αυτή η «σύγκρουση» έφερνε τη δημιουργία «μεγάλων» κομμάτων και άλλων «μικρότερων» ως εφεδρείες ή τη διάλυση μεγάλων κομμάτων, ενώ όλες αυτές οι διεργασίες, οι αντιπαραθέσεις «είχαν βάση στα συμφέροντα διαφορετικών τμημάτων της αστικής τάξης και φυσικά συνδέονταν και με διαφορετικά ιμπεριαλιστικά κέντρα».

«Στην πράξη, λοιπόν, ιστορικά και σήμερα, δύο πολιτικές συγκρούονται - επισήμανε - από τη μία η πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και από την άλλη η πολιτική του ΚΚΕ, που πάλευε πέρα από αδυναμίες και λάθη και παλεύει στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή του», σημείωσε.

Στη βάση αυτών έδειξε πόσο ψεύτικο είναι το δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση» πάνω στο οποίο ερίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ανέφερε πως κανείς, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, δεν διαφωνεί με το ΝΑΤΟ, με την ιμπεριαλιστική κυριαρχία που διασφαλίζει την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώ σχολιάζοντας τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που επιστρατεύει η κυβέρνηση, διερωτήθηκε: «Είναι πρόοδος να είσαι με το ΝΑΤΟ; Να είσαι με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό; Να συντάσσεσαι με το δολοφονικό χέρι του ιμπεριαλισμού, με τον χωροφύλακα του καπιταλιστικού συστήματος παγκόσμια, με αυτούς που είναι βουτηγμένοι στο αίμα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, για να επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου;» Πρόοδος - τόνισε - «σημαίνει έξω από το ΝΑΤΟ, ανεξάρτητη η πολιτική της χώρας και ο πλούτος στα χέρια των εργαζομένων».

Σημείωσε ότι είναι πρόκληση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για Αριστερά, για να πείσει ότι είναι «πρόοδος», όταν φέρνει τη ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ, έχει ψηφίσει όλες τις αποφάσεις για χρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων και συμμετέχει σε όλες τις επιθετικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, χρεώνοντας επιπλέον με δισ. ευρώ τον λαό.

Απάντηση έδωσε και στα παραμύθια της κυβέρνησης για την «έξοδο από τα μνημόνια με την Ελλάδα όρθια». Οπως σημείωσε, «δεν γίνεται έξοδος από τα μνημόνια και να ισχύουν όλοι οι νόμοι των τριών μνημονίων», που «διασφαλίζουν τη συντριβή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων» και δημιουργούν παράδεισο για την καπιταλιστική κερδοφορία. «Αυτοί που είναι όρθιοι, σημείωσε, είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες, τα μονοπώλια και ο αμερικανοΝΑΤΟικός ιμπεριαλισμός». Πρόσθεσε ότι με αυτά η ΝΔ συμφωνεί και λέει διάφορα, γιατί «απλώς της πήρατε το ψωμί και γι' αυτό φωνάζει και διαμαρτύρεται τόσο πολύ».

Επισήμανε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να σηκωθεί όρθιος ο λαός, να μην πέσει ξανά στην παραπλάνηση.

«Χρεοκόπησαν όλες οι διαχειριστικές λύσεις», τόνισε, όσο και αν προσπαθούν τώρα να εγκλωβίσουν τον λαό με συνθήματα όπως «να φτιάξουμε μια Ευρώπη ενάντια στον φασισμό», κρύβοντας ότι τον φασισμό τον γεννά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, κάτι που φαίνεται πεντακάθαρα από τη στάση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που υπερασπίζεται το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια.

Κλείνοντας ο Θ. Παφίλης κάλεσε τους εργαζόμενους και τους προοδευτικούς ανθρώπους, πέρα από τις διαφωνίες που μπορεί να έχουν με το ΚΚΕ, «να εκτιμήσουν τη στάση του απέναντι στα προβλήματα, ότι δεν λύγισε, ούτε μπήκε σε διάφορους πειρασμούς διαχείρισης του αστικού συστήματος, μπήκε μπροστά στους αγώνες» και να το ενισχύσει για να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης, για να πάρει ο εργαζόμενος ό,τι του αξίζει. «Και αυτά δεν είναι τα ψίχουλα. Είναι όλα, γιατί αυτός παράγει τον πλούτο. Και αυτό θα γίνει, είτε το θέλετε, είτε όχι», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ