Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Γενάρη 2019 - αριθ. φύλλου: 13166

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλούσια δράση σε όλη τη χώρα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές

Συγκεντρώσεις με τίτλο «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου» διοργανώνει η ΚΟ Αττικής


ΣΕΛ.  15
ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Η συμφωνία των Πρεσπών τροφοδοτεί τον ανταγωνισμό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις του ρωσικού ΥΠΕΞ, με αποδέκτη και την ελληνική κυβέρνηση


ΣΕΛ.  9

Το ΚΚΕ η μόνη δύναμη εναντίωσης στην αντιλαϊκή επίθεση και τα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια

Δ. Κουτσούμπας: Οι καβγάδες κυβέρνησης - ΝΔ και άλλων κομμάτων δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη στρατηγική ταύτιση και συμφωνία τους

  • Η περιβόητη «ανάκτηση του ηγετικού ρόλου» της Ελλάδας στα Βαλκάνια αφορά τους εγκληματικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ, που θέτουν σε τεράστιους κινδύνους το λαό. Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι βασική πλευρά αυτών των σχεδιασμών, που δεν αμφισβητεί η ΝΔ. Γι' αυτό το ΚΚΕ την καταψηφίζει.
  • ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα κόμματα προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύγκλιση με κάλπικα δίπολα, όπως το αραχνιασμένο «πρόοδος - συντήρηση». Πραγματική πρόοδος δεν είναι το φτιασίδωμα του φθαρμένου πολιτικού συστήματος. Είναι η ανατροπή του μνημονιακού οπλοστασίου, να ζει ο λαός με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, να αποδεσμευτεί η χώρα από τις αλυσίδες και τα θανατηφόρα σχέδια των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών.
  • Με εξαίρεση το ΚΚΕ, η μεταπήδηση από το ένα κόμμα στο άλλο είναι πλέον πολύ εύκολη και αυτό είναι κριτήριο για το λαό. Και είναι σταθερό το ΚΚΕ, ακριβώς γιατί είναι σταθερά προσανατολισμένο στα λαϊκά συμφέροντα, σταθερό απέναντι στα πολιτικά παιχνίδια, στον τυχοδιωκτισμό.

ΣΕΛ.  4   -   7

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το «μεγάλο επίτευγμα»

Το «μεγάλο επίτευγμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για το οποίο καυχήθηκε εκ νέου χτες ο πρωθυπουργός, η συμφωνία των Πρεσπών, είναι μια επαίσχυντη συμφωνία, που φέρει ατόφια τη σφραγίδα των επικίνδυνων σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια.

Η ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, που είναι η καρδιά της συμφωνίας, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο άρθρο 2, παντού όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης, πηγή κινδύνων, νέων επεμβάσεων και πολέμων κατά των λαών.

Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η συμφωνία χαρακτηρίζεται από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ «υπόδειγμα» και για τις υπόλοιπες ευρωατλαντικές διευθετήσεις στην περιοχή, όπως π.χ. μεταξύ Σερβίας και Κοσσόβου.

Αποτελεί δηλαδή όχι μια «διμερή συμφωνία», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά βασικό κρίκο του συνολικού επικίνδυνου ευρωατλαντικού σχεδιασμού στην περιοχή. Γι' αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από ΗΠΑ, Γερμανία (και) για τη βρώμικη αυτή διεκπεραίωση.

Είναι προφανές ότι υπηρετεί τα δικά τους σχέδια και την αντιπαράθεσή τους με εκείνα της Ρωσίας, της Κίνας κ.ά., βάζοντας τη χώρα στο επίκεντρο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και ανοίγοντας την πόρτα σε πολύ επικίνδυνες εξελίξεις συνολικά για τους λαούς της περιοχής.

Εξάλλου, παρά τα μεγάλα λόγια και τους εκατέρωθεν συμβιβασμούς, η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ όχι μόνο δεν βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό αλλά αφήνει ολοζώντανα τα σπέρματά του, με σημεία που μπορούν να αξιοποιηθούν κατά το δοκούν για να δώσουν «αέρα στα πανιά» του εθνικισμού σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, ανάλογα και με τις κάθε φορά επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών.

Οι λαοί των Βαλκανίων έχουν μεγάλη και πικρή πείρα από το τι σημαίνουν τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια: Εχουν πληρώσει τα σχέδια αυτά με το αίμα τους, με επεμβάσεις, βομβαρδισμούς, επαναχάραξη συνόρων, φούντωμα των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών.

Κι όσο για το κακόγουστο ανέκδοτο που ξαναλένε τα κυβερνητικά στελέχη, ότι τάχα η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα και την εξάλειψη των αλυτρωτισμών και κινδύνων, δεν έχει κανείς παρά να ρίξει μια ματιά στο Αιγαίο, εκεί που η λυκοσυμμαχία «κρατάει το φανάρι» στην τουρκική επιθετικότητα και αμφισβήτηση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Απαιτεί λοιπόν θράσος χωρίς πάτο η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει την καραμπινάτη αυτή αμερικανοΝΑΤΟική συμφωνία και τα σχέδια «αναβάθμισης» της αστικής τάξης στην περιοχή ως το «απαύγασμα» της προοδευτικότητας και τάχα «διαχωριστική γραμμή» μεταξύ «προόδου» και «συντήρησης».

Είναι κάλπικη όμως και η αντίδραση της ΝΔ, των άλλων αστικών δυνάμεων, που μπορεί να ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, να εγείρουν διαφωνίες σχετικά με εθνότητα, γλώσσα ή ονοματολογία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούν τα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν το ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε έκθεσή του για την Ελλάδα, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, σημειώνει τον κομβικό ρόλο που καλείται να παίξει η χώρα στα ευρωΝΑΤΟικά σχέδια αναχαίτισης της «ρωσικής και κινεζικής επιρροής» στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο... Ποια αστική κυβέρνηση αμφισβητεί αυτόν το ρόλο, όταν αυτός συμπλέει με τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων και ισχυρών συμμάχων τους; Καμία...

Τη διαφορά, και εδώ, ο λαός δεν μπορεί να τη βρει ανάμεσα στις διαφορετικές εκδοχές του ίδιου επικίνδυνου σχεδιασμού. Μπορεί να την κάνει με τη δική του πάλη, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη με τους γείτονες λαούς ενάντια στον εθνικισμό, στον αλυτρωτισμό, στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κερδήθηκε και φέτος άνθρωπο τον άνθρωπο η μεγάλη μάχη για το Κόμμα

  • Καλύφθηκε κατά 128,04% το πανελλαδικό πλάνο
  • Παρακαταθήκη για την ενίσχυση του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  3


BREXIT
Απορρίφθηκε στη Βουλή η συμφωνία Μέι - ΕΕ

ΣΕΛ.  19
ΠΡΕΒΕΖΑ
Σε δίκη σήμερα στελέχη του ΚΚΕ για κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών

ΣΕΛ.  10
ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ
Διαβεβαιώσεις συνέπειας στις δεσμεύσεις προς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

ΣΕΛ.  8
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα 20 χρόνια της ΟΝΕ

ΣΕΛ.  10
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΕΚ
Μαζική κινητοποίηση για μέτρα υγείας και ασφάλειας

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ