Πέμπτη 17 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Είναι η ώρα ο λαός να διεκδικήσει ό,τι έχασε και ό,τι του ανήκει

Ο «μπαξές» της «μεταμνημονιακής» εποχής έχει από το απροκάλυπτο εμπόριο ελπίδας στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση για να στοιχίσει τον λαό πίσω από τα συμφέροντα του κεφαλαίου μέχρι τα χοντρά παζάρια και τις μετακινήσεις βουλευτών, δείχνοντας ότι στο αστικό πολιτικό σκηνικό η απόσταση από την «κεντροαριστερά» στην «κεντροδεξιά» είναι «ένα τσιγάρο δρόμος» και μία ψήφος εμπιστοσύνης, επισήμανε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Σημείωσε ότι είναι θράσος να κάνει λόγο η κυβέρνηση για δήθεν θετικά μέτρα που έφερε και θα φέρει, όταν πρόκειται «για κάποια ψίχουλα φιλανθρωπίας» που ενίοτε πέφτουν από το «τραπέζι της πλουτοκρατίας, που η κυβερνητική πολιτική το στρώνει πλουσιοπάροχα», την ίδια ώρα που έχει δεμένο το λαό έως το 2060 με τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, την επιτροπεία, την ένταση της φοροληστείας, την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη επίθεση στους εκπαιδευτικούς που παλεύουν για τα δικαιώματά τους στη δουλειά, που πρέπει να πεισμώσει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, σημείωσε.

«Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες να συνηθίσουν στη φτώχεια που τους εκπαιδεύετε συστηματικά και μεθοδικά για να μη βλέπουν ότι γύρω τους ο πλούτος αυξάνεται από τη δική τους δουλειά και την ίδια ώρα η φτώχεια τους μεγαλώνει. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να διεκδικήσουν ό,τι χάσανε, ό,τι τους ανήκει, τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν το ΚΚΕ, που το έχουν πάντα δίπλα τους, και να μη χαραμίζουν την ώρα και τη ζωή τους ψάχνοντας διαφορές στα αστικά κόμματα, εκεί δηλαδή που δεν υπάρχουν», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας», που επιδιώκει η κυβέρνηση, τόνισε ότι «σημαίνει αναβάθμιση και επέκταση των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων και διαβατήριό της η αναβάθμιση αυτή έχει τη συμφωνία των Πρεσπών, που είναι το "χρυσό κλειδί" για τους συνολικότερους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή», τους οποίους υπηρέτησαν και υπηρετούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, μαζί και χώρια, «μετατρέποντας την Ελλάδα σε μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση», με πλήρη τη συμφωνία τόσο της ΝΔ, όσο και αυτών που «ψαρεύουν στα θολά νερά εθνικισμού και φασισμού».

Πραγματικό ζητούμενο, τόνισε κλείνοντας ο Γ. Δελής, είναι «αυτήν την πολιτική να την καταψηφίσει ο λαός, και με τους αγώνες του και με την ψήφο του, όποτε γίνουν εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ