Πέμπτη 17 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Κυβέρνηση του κεφαλαίου που ματώνει τον φτωχό και μεσαίο αγρότη

Ο Νίκος Μωραΐτης επισήμανε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητάει η κυβέρνηση, σημαίνει ανάμεσα σε άλλα και τη συνέχιση της ολομέτωπης επίθεσης στη φτωχή και μεσαία αγροτιά.

Οπως σημείωσε, με την πολιτική όλα αυτά τα χρόνια των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, δεν αφήνεται περιθώριο επιβίωσης για τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους.

Οπως σημείωσε, από τη μία μεριά είναι οι χαμηλές ανοιχτές τιμές και σε πολλές περιπτώσεις η απληρωσιά, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται «οι φτωχοί παραγωγοί να συμπιέζουν τις τιμές στα προϊόντα τους για να σταθούν απέναντι στα προϊόντα των καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων» και, από την άλλη, συνεχίζει να εκτοξεύεται το κόστος παραγωγής με τα συνεχώς και πιο ακριβά μέσα και εφόδια, μηχανήματα, πανάκριβο ρεύμα, πετρέλαιο, φοροληστεία, χαράτσια στον ΕΝΦΙΑ, στον ΕΛΓΑ, ασφαλιστικές εισφορές. «Αυτό τους οδηγεί να είναι χαμένοι από χέρι, να εκτοπίζονται βίαια, να οδηγούνται σε ξεκλήρισμα», τόνισε.

Επισήμανε ότι «για να περάσει αυτή η πολιτική σας, κρύβετε τους ταξικούς αντίπαλους του φτωχομεσαίου αγροτοκτηνοτρόφου, που είναι οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, και βάζετε στο ίδιο τσουβάλι τους φτωχομεσαίους κτηνοτρόφους με τα μονοπώλια μεταποίησης, συσκευασίας και διανομής αγροτικών προϊόντων. Πουλάτε τα παραμύθια των κεφαλαιοκρατών και δημιουργείτε αυταπάτες ότι με τις διεπαγγελματικές και τη συμβολαιακή γεωργία δήθεν θα εξασφαλίσουν άμεση πληρωμή του μόχθου του μικρομεσαίου παραγωγού».

Ανέφερε ως παράδειγμα τον Συνεταιρισμό των Θεσσαλών Κτηνοτρόφων «ΘΕΣγάλα», που πολυδιαφημίστηκε το προηγούμενο διάστημα και τώρα οδηγείται στη χρεοκοπία, στα χέρια των τραπεζών - μεγαλοεπιχειρηματιών, σημειώνοντας ότι αυτό που προωθείται με αυτή την πολιτική είναι «η ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που άλλωστε αυτοί είναι και η προμετωπίδα της ΚΑΠ».

«Λέμε ξεκάθαρα και ξάστερα ότι είστε κυβέρνηση του κεφαλαίου, και εσείς και οι προηγούμενες, που κυριολεκτικά ματώνουν τον φτωχό και μεσαίο αγρότη και δίνουν γην και ύδωρ στα μονοπώλια», υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι «για όλα αυτά δεν πρέπει η φτωχή και μεσαία αγροτιά, συνολικά ο λαός να σας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης», αλλά με κριτήριο τη ζωή της να βγει στο προσκήνιο με την οργανωμένη πάλη του, δυναμώνοντας παντού το ΚΚΕ που έχει ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου με το λαό στην εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ