Σάββατο 12 Γενάρη 2019 - Κυριακή 13 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Η Ικαρία να εκλέξει ξανά κομμουνιστή δήμαρχο!

Σε εκδήλωση ανακοινώθηκε ο νέος υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Λαρδάς, αλλά και η συμμετοχή της Αγλαΐας Κυρίτση στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με επικεφαλής τον Σταύρο Τάσσο

Η Α. Κυρίτση
Η Α. Κυρίτση
Το κάλεσμα στον ικαριώτικο λαό να αναδείξει και πάλι κομμουνιστή δήμαρχο διαμηνύθηκε σε εκδήλωση για τις τοπικές εκλογές που διοργάνωσε η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ, την Τετάρτη στον Αγιο Κήρυκο.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι ο Νίκος Λαρδάς, σημερινός αντιδήμαρχος (βλ. σελ. 20).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, εκτός από τον Ν. Λαρδά, ο σημερινός δήμαρχος, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Στέλιος Σταμούλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σταύρος Τάσσος, και η Αγλαΐα Κυρίτση, δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (εξελέγη το Γενάρη του 2015 και αποχώρησε πριν την ψήφιση του 3ου μνημονίου), εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή» στις προηγούμενες εκλογές, η οποία ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές του Μάη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον Στ. Τάσσο.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε επίσης η υποψηφιότητα της Ευαγγελίας Κυπραίου για το δήμο Φούρνων.

Ο Στέλιος Σταμούλος

Ο νυν δήμαρχος Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος, αφού ευχαρίστησε τον ικαριώτικο λαό που τον εμπιστεύτηκε, κάλεσε σε εκ νέου ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την επανεκλογή της στο τιμόνι του δήμου.

Εκανε επίσης έναν σύντομο απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής, αναδεικνύοντας ότι αυτή στάθηκε στήριγμα στην πάλη του λαού για τις ανάγκες του. Ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλα την κοινή δράση που ανέπτυξε με τους άλλους τέσσερις δήμους της χώρας όπου πλειοψηφεί η «Λαϊκή Συσπείρωση», σε διάφορα μέτωπα, όπως αυτό της πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών νοικοκυριών, μετά από πρωτοβουλία του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας, Κ. Πελετίδη. Οπως είπε, η δημοτική αρχή είναι «δίπλα στους αγωνιζόμενους, στα συνδικάτα, στους λαϊκούς φορείς».

Ο Στ. Σταμούλος
Ο Στ. Σταμούλος
Ιδιαίτερη αναφορά στη μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έκανε ο Σταύρος Τάσσος, αναδεικνύοντας τους σοβαρούς κινδύνους από αυτή την πολιτική για το Βόρειο Αιγαίο και όλη τη χώρα.

Η κρισιμότητα των καιρών απαιτεί συμπόρευση με το ΚΚΕ

Παίρνοντας το λόγο στην εκδήλωση, η Αγλαΐα Κυρίτση υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Θα μου επιτρέψετε να πω ότι η σημερινή πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ έχει για μένα ένα ιδιαίτερο βάρος και μια βαρύνουσα σημειολογία, ακριβώς όπως και η Ικαριά, αυτό το νησί των εκατοντάδων εξόριστων αγωνιστών, αυτό το νησί της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της πίστης ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Η εκδήλωση αυτή, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο υποψήφιος δήμαρχος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Νίκος Λαρδάς, είναι ταυτόχρονα και η πρώτη δική μου δημόσια ανακοίνωση της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

(...) Τον Αύγουστο του 2015, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στις Ράχες, είχα πει ότι η επιστροφή στην αριστερή πολιτική, όπου οι ιδεολογικές αναφορές δεν θα είναι ψόγος αλλά έπαινος, η επιστροφή στην ξεχασμένη Αριστερά της προσφοράς και της θυσίας, κόντρα στην Αριστερά του κυβερνητισμού και της εξουσίας, είναι χρέος και υποχρέωσή μας.


Και ιστορικά, Αριστερά της προσφοράς και της θυσίας ήταν και είναι η κομμουνιστική Αριστερά και όχι η τάχα Αριστερά των υπηρετών του σάπιου πολιτικού συστήματος, η τάχα Αριστερά όσων παραχαράσσουν ιδεολογίες, ορισμούς και περιεχόμενα.

Το Βόρειο Αιγαίο δεν είναι μία ακόμα Περιφέρεια όπως όλες οι υπόλοιπες. Είναι μια Περιφέρεια στην οποία συγκεντρώνεται ένα εξαιρετικά εκρηκτικό μείγμα, που απειλεί ευθέως την εθνική κυριαρχία και τα λαϊκά συμφέροντα.

Γι' αυτό οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ιδιαίτερη πολιτική κρισιμότητα και σημασία. Με αυτά τα δεδομένα, σε αυτήν την πολυσύνθετη συγκυρία ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Γραμματέας του ΚΚΕ για συμπόρευση και συστράτευση, στην υπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Με αυτή την οπτική ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση και θα συμμετέχω κι εγώ ως στρατιώτης στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με επικεφαλής τον Σταύρο Τάσσο.

Η κρισιμότητα των καιρών απαιτεί συμπόρευση και συνεργασία στη βάση δοκιμασμένων ιδεολογικοπολιτικών αρχών. Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, μπορεί να ανοίξει δρόμους και να τροποποιήσει δεδομένα. Η εκλογή και πάλι κομουνιστή δημάρχου στην Ικαρία, στην Πάτρα, στην Καισαριανή και αλλού, δεν θα είναι απλά μια εκλογική επιτυχία του Κόμματος. Θα είναι κατάκτηση του ίδιου του λαού.

Εύχομαι λοιπόν καλό αγώνα στην προσπάθειά μας προς όφελος της Ικαρίας, των νησιών μας του Βορείου Αιγαίου και του λαού του».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org