Σάββατο 12 Γενάρη 2019 - Κυριακή 13 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Σουδάν

Την άγρια καταστολή του σουδανικού αστικού καθεστώτος σε βάρος διαδηλωτών και τις συλλήψεις κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της προς την ύπατη εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην Ερώτησή του τονίζει τα εξής:

«Με βία και καταστολή, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 40 διαδηλωτών και τον τραυματισμό και τη σύλληψη εκατοντάδων άλλων, αντιμετώπισε το αυταρχικό αστικό καθεστώς του Σουδάν τις μαζικές και δίκαιες διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων, κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της χώρας διαμαρτύρονται για την απέραντη φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση όπου τους έχει οδηγήσει η αντιλαϊκή πολιτική του σουδανικού καθεστώτος, το οποίο στηρίζεται από ιμπεριαλιστικές ενώσεις και εξαπολύει επιθέσεις στην Υεμένη στο πλαίσιο της εισβολής της Σαουδικής Αραβίας.

Ερωτάται η ύπατη εκπρόσωπος:

Καταδικάζει την άγρια καταστολή του σουδανικού καθεστώτος σε βάρος των δίκαιων διαδηλώσεων του σουδανικού λαού;

Πώς τοποθετείται στο αίτημα:

-- Να απελευθερώσει το σουδανικό καθεστώς τους κομμουνιστές και τους εκατοντάδες άλλους αγωνιστές, που κρατά φυλακισμένους, εξαιτίας της συμμετοχής τους στους λαϊκούς αγώνες;

-- Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του ΚΚ Σουδάν και του αγωνιζόμενου λαού της χώρας;».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org